VRT NU, de online videodienst van de VRT, krijgt een app voor smartphones en tablets. Die komt er maar liefst anderhalf jaar nadat de dienst zelf gelanceerd werd. Dat meldt De Tijd en is aangekondigd door Mediaminister Sven Gatz (Open VLD) in het Vlaams Parlement.

Op dit moment kunnen kijkers VRT-programma's enkel online bekijken via de site vrtnu.be. Met de nieuwe app zullen kijkers de programma's niet alleen kunnen herbekijken op hun mobiele toestellen, maar ook via Chromecast en Airplay kunnen streamen naar hun tv-toestel.

Volgens de VRT moet de app er tegen de start van het nieuwe tv-seizoen zijn. Ondertussen hebben al 1,12 miljoen Vlamingen zich geregistreerd op het platform. Hoeveel er van hen regelmatig een programma bekijken, is niet bekend.

VRT NU, de online videodienst van de VRT, krijgt een app voor smartphones en tablets. Die komt er maar liefst anderhalf jaar nadat de dienst zelf gelanceerd werd. Dat meldt De Tijd en is aangekondigd door Mediaminister Sven Gatz (Open VLD) in het Vlaams Parlement. Op dit moment kunnen kijkers VRT-programma's enkel online bekijken via de site vrtnu.be. Met de nieuwe app zullen kijkers de programma's niet alleen kunnen herbekijken op hun mobiele toestellen, maar ook via Chromecast en Airplay kunnen streamen naar hun tv-toestel.Volgens de VRT moet de app er tegen de start van het nieuwe tv-seizoen zijn. Ondertussen hebben al 1,12 miljoen Vlamingen zich geregistreerd op het platform. Hoeveel er van hen regelmatig een programma bekijken, is niet bekend.