De nieuwe afleveringen van Mad Men zullen vanaf begin april te zien zijn in de Verenigde Staten. Matthew Weiner, bedenker van de serie, licht een tipje van de sluier op door deze poster vrij te geven.

Weiner laat zich graag inspireren door advertenties uit de jaren zestig en zeventig, het tijdperk waarin Mad Men zich afspeelt. Hij stuurde voorbeelden naar het marketing team van de serie, maar zij slaagden er niet in de juiste sfeer weer te geven.

Dan maar het echte werk, moet Weiner gedacht hebben. Brian Sanders, de oorspronkelijke illustrator van de beelden, bleek nog werkzaam. In de jaren zestig en zeventig werd hij onder andere door Stanley Kubrick ingehuurd om op de set van '2001: A Space Odyssey' scenes te illustreren.

Wat vertelt de Mad Men-poster ons? Vier mogelijke scenario's:

1. Wat onmiddellijk opvalt is dat er twee Don Drapers op de afbeelding staan. De dubbelganger verwijst waarschijnlijk naar Don's ware identiteit. De meeste andere personages weten niet dat Draper eigenlijk geboren werd als Dick Whitman. Als twintiger ging hij bij het leger en nam de identiteit over van luitenant Donald Draper, die sneuvelde tijdens de Koreaanse Oorlog. Zal Don's verleden hem achtervolgen?

2. Van wie is de vrouwenhand die Don vasthoudt? Aangezien er altijd verschillende dames in zijn leven zijn, zijn de opties talrijk. De hand zou een symbool kunnen zijn voor de afstand tussen Megan en Don. In seizoen vijf neemt Megan ontslag als receptioniste bij Sterling Cooper Draper Pryce om haar acteercarrière na te jagen. Misschien stijgt de roem haar naar het hoofd en is er geen plaats meer voor Don in haar leven.

3. Voor de twee 'One Way'- borden zijn er verschillende interpretaties mogelijk. Don kijkt in de tegenstelde richting, wat kan duiden op een omwenteling op professioneel of persoonlijk vlak. Verlaat hij zijn bedrijf en gaat hij voor Peggy werken? Komt er een andere vrouw Don's leven binnenwandelen?

4. Madison Avenue kleurt blauw en dat kan geen goed teken zijn. Komt Don in aanraking met het gerecht? Misschien heeft de fraude en zelfmoord van Lane, Don's zakenpartner, er iets mee te maken. (CS)

De nieuwe afleveringen van Mad Men zullen vanaf begin april te zien zijn in de Verenigde Staten. Matthew Weiner, bedenker van de serie, licht een tipje van de sluier op door deze poster vrij te geven. Weiner laat zich graag inspireren door advertenties uit de jaren zestig en zeventig, het tijdperk waarin Mad Men zich afspeelt. Hij stuurde voorbeelden naar het marketing team van de serie, maar zij slaagden er niet in de juiste sfeer weer te geven. Dan maar het echte werk, moet Weiner gedacht hebben. Brian Sanders, de oorspronkelijke illustrator van de beelden, bleek nog werkzaam. In de jaren zestig en zeventig werd hij onder andere door Stanley Kubrick ingehuurd om op de set van '2001: A Space Odyssey' scenes te illustreren. Wat vertelt de Mad Men-poster ons? Vier mogelijke scenario's: 1. Wat onmiddellijk opvalt is dat er twee Don Drapers op de afbeelding staan. De dubbelganger verwijst waarschijnlijk naar Don's ware identiteit. De meeste andere personages weten niet dat Draper eigenlijk geboren werd als Dick Whitman. Als twintiger ging hij bij het leger en nam de identiteit over van luitenant Donald Draper, die sneuvelde tijdens de Koreaanse Oorlog. Zal Don's verleden hem achtervolgen? 2. Van wie is de vrouwenhand die Don vasthoudt? Aangezien er altijd verschillende dames in zijn leven zijn, zijn de opties talrijk. De hand zou een symbool kunnen zijn voor de afstand tussen Megan en Don. In seizoen vijf neemt Megan ontslag als receptioniste bij Sterling Cooper Draper Pryce om haar acteercarrière na te jagen. Misschien stijgt de roem haar naar het hoofd en is er geen plaats meer voor Don in haar leven. 3. Voor de twee 'One Way'- borden zijn er verschillende interpretaties mogelijk. Don kijkt in de tegenstelde richting, wat kan duiden op een omwenteling op professioneel of persoonlijk vlak. Verlaat hij zijn bedrijf en gaat hij voor Peggy werken? Komt er een andere vrouw Don's leven binnenwandelen? 4. Madison Avenue kleurt blauw en dat kan geen goed teken zijn. Komt Don in aanraking met het gerecht? Misschien heeft de fraude en zelfmoord van Lane, Don's zakenpartner, er iets mee te maken. (CS)