Amazon Prime werkt aan een tv-serie gebaseerd op de Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien. Dat heeft de streamingdienst verklaard in een persbericht.

In datzelfde bericht geeft Amazon al een tipje van de sluier weg over de verhalen. Het gaat om nieuwe plotlijnen die voorafgaan aan The Fellowship of the Ring, het eerste boek. Over de releasedatum, de cast of de regisseur is nog geen informatie bekend.

Amazon zegt nu al dat er meerdere seizoenen van de serie zullen komen. Niet verwonderlijk, want de films die Peter Jackson tussen 2001 en 2014 van de boeken en prequelboek The Hobbit maakte, werden stuk voor stuk kassuccessen. Samen brachten wereldwijd meer dan 5,8 miljard dollar op.

De serie zal exclusief te zijn op Amazon Prime, een streamingdienst die sinds vorige week ook in België te bekijken is.

Amazon Prime werkt aan een tv-serie gebaseerd op de Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien. Dat heeft de streamingdienst verklaard in een persbericht. In datzelfde bericht geeft Amazon al een tipje van de sluier weg over de verhalen. Het gaat om nieuwe plotlijnen die voorafgaan aan The Fellowship of the Ring, het eerste boek. Over de releasedatum, de cast of de regisseur is nog geen informatie bekend.Amazon zegt nu al dat er meerdere seizoenen van de serie zullen komen. Niet verwonderlijk, want de films die Peter Jackson tussen 2001 en 2014 van de boeken en prequelboek The Hobbit maakte, werden stuk voor stuk kassuccessen. Samen brachten wereldwijd meer dan 5,8 miljard dollar op.De serie zal exclusief te zijn op Amazon Prime, een streamingdienst die sinds vorige week ook in België te bekijken is.