De spanning stijgt ten top bij de fantasy fans. Vannacht, om 3 uur Belgische tijd, gaat het nieuwe seizoen van Game of Thrones van start. Voor de eerste keer is de eerste aflevering bij ons (via Play More van Telenet) op exact hetzelfde tijdstip te zien als de start in de VS.

Kosten noch moeite werden gespaard voor het langverwachte zesde luik: elke van de tien afleveringen klopte af op een budget van zowat 10 miljoen dollar. De opnames namen zes maanden in beslag (van juli tot december 2015) en vonden plaats in vijf verschillende landen: Noord Ierland, Spanje, Kroatië, IJsland en Canada.

Nieuw tijdperk

Voor het eerst in de geschiedenis van de reeks heeft de serie ook een voorsprong genomen op de boeken. Maar dat betekent niet dat de fans van de boekenreeks niet langer een spoilerbedreiging vormen voor de serieliefhebbers. Klik hier voor tekst en uitleg.

Met vijf bijzonder populaire voorafgaande seizoenen, talrijke Golden Globes en Emmy Awards (waaronder twaalf voor seizoen 5), zijn de verwachtingen voor het volgende strijdtoneel hooggespannen. Wij hopen alvast een antwoord te krijgen op deze vragen.

Telenet
© Telenet

Personages

Terwijl in Westeros verschillende families op ramkoers liggen, lijken bepaalde personages definitief van het strijdtoneel te zijn verdwenen. Zijn zij een stille dood gestorven, of is het slechts een kwestie van tijd vooraleer zij hun comeback maken?

GoT in 5 afleveringen

Game of Thrones in één zucht omschrijven... "it's complicated". Daarom lijstten we de belangrijkste hoofdstukken uit dit lange epos op om uw geheugen op te frissen. Want na 50 afleveringen is ontkennen geen optie meer: we are all watching the throne.

Lees ook hier onze mening over elk seizoen: een kritische blik van Knack Focus' tv-criticus Stefaan Werbrouck

Seksistisch?

Het debat over hoe vrouwonvriendelijk of seksistisch Game of Thrones al dan niet is, gaat al mee sinds de start van de serie in 2011. Ook nu, net voor het begin van het nieuwe seizoen, laaide de discussie weer op. Is de beschuldiging terecht? Of is het probleem van Game of Thrones nog breder dan dat?

(DB)

De spanning stijgt ten top bij de fantasy fans. Vannacht, om 3 uur Belgische tijd, gaat het nieuwe seizoen van Game of Thrones van start. Voor de eerste keer is de eerste aflevering bij ons (via Play More van Telenet) op exact hetzelfde tijdstip te zien als de start in de VS.Kosten noch moeite werden gespaard voor het langverwachte zesde luik: elke van de tien afleveringen klopte af op een budget van zowat 10 miljoen dollar. De opnames namen zes maanden in beslag (van juli tot december 2015) en vonden plaats in vijf verschillende landen: Noord Ierland, Spanje, Kroatië, IJsland en Canada.Nieuw tijdperkVoor het eerst in de geschiedenis van de reeks heeft de serie ook een voorsprong genomen op de boeken. Maar dat betekent niet dat de fans van de boekenreeks niet langer een spoilerbedreiging vormen voor de serieliefhebbers. Klik hier voor tekst en uitleg.Met vijf bijzonder populaire voorafgaande seizoenen, talrijke Golden Globes en Emmy Awards (waaronder twaalf voor seizoen 5), zijn de verwachtingen voor het volgende strijdtoneel hooggespannen. Wij hopen alvast een antwoord te krijgen op deze vragen.PersonagesTerwijl in Westeros verschillende families op ramkoers liggen, lijken bepaalde personages definitief van het strijdtoneel te zijn verdwenen. Zijn zij een stille dood gestorven, of is het slechts een kwestie van tijd vooraleer zij hun comeback maken?GoT in 5 afleveringenGame of Thrones in één zucht omschrijven... "it's complicated". Daarom lijstten we de belangrijkste hoofdstukken uit dit lange epos op om uw geheugen op te frissen. Want na 50 afleveringen is ontkennen geen optie meer: we are all watching the throne.Lees ook hier onze mening over elk seizoen: een kritische blik van Knack Focus' tv-criticus Stefaan WerbrouckSeksistisch?Het debat over hoe vrouwonvriendelijk of seksistisch Game of Thrones al dan niet is, gaat al mee sinds de start van de serie in 2011. Ook nu, net voor het begin van het nieuwe seizoen, laaide de discussie weer op. Is de beschuldiging terecht? Of is het probleem van Game of Thrones nog breder dan dat?(DB)