Dat maakt de openbare omroep zondag bekend.

De VRT wil naar eigen zeggen niet afzijdig blijven en wil daarom over dit onderwerp alle Vlamingen goed informeren en bewust maken. Daarom bundelen alle netten hun krachten voor îopdevlucht. De VRT-zenders lanceren op donderdag diverse initiatieven, zoals informatie, debat, getuigenissen en menselijke verhalen. "We hebben ook oog voor alle hartverwarmende inspanningen van de vele initiatiefnemers", luidt het zondag.

De programma's die meewerken zijn onder meer "Van Gils en Gasten" (Eén), "De afspraak", "Radio Gaga" en "Terzake" (Canvas), de Ketnet-wrap en "Karrewiet", de verschillende nieuws- en actuaprogramma's van Radio 1, de regionale programma's en "De Madammen" van Radio 2, "Music for Life" (Studio Brussel), "Planeet De Cock" en "Generation M" (MNM), "Espresso" (Klara), Deredactie.be en een voor de gelegenheid opgericht webplatform.

De ploegen achter al deze programma's worden ondersteund door de knowhow van VRT Nieuws. De VRT maakt later meer details bekend. (Belga/DB)

Dat maakt de openbare omroep zondag bekend. De VRT wil naar eigen zeggen niet afzijdig blijven en wil daarom over dit onderwerp alle Vlamingen goed informeren en bewust maken. Daarom bundelen alle netten hun krachten voor îopdevlucht. De VRT-zenders lanceren op donderdag diverse initiatieven, zoals informatie, debat, getuigenissen en menselijke verhalen. "We hebben ook oog voor alle hartverwarmende inspanningen van de vele initiatiefnemers", luidt het zondag. De programma's die meewerken zijn onder meer "Van Gils en Gasten" (Eén), "De afspraak", "Radio Gaga" en "Terzake" (Canvas), de Ketnet-wrap en "Karrewiet", de verschillende nieuws- en actuaprogramma's van Radio 1, de regionale programma's en "De Madammen" van Radio 2, "Music for Life" (Studio Brussel), "Planeet De Cock" en "Generation M" (MNM), "Espresso" (Klara), Deredactie.be en een voor de gelegenheid opgericht webplatform. De ploegen achter al deze programma's worden ondersteund door de knowhow van VRT Nieuws. De VRT maakt later meer details bekend. (Belga/DB)