'De wereld is veranderd en Downton veranderde mee.' Zo vat butler Carson (Jim Carter) het samen als Lord Graham (Hugh Bonneville) hem vraagt of hij tevreden is met de afloop. De Britse televisieserie van Julian Fellowes is binnenkort aan zijn laatste aflevering ooit toe en de promo voor de kerstspecial bereidt ons voor op dat afscheid.

De post-Edwardiaanse show die zich afspeelt op het fictieve landgoed Downton Abbey volgde de perikelen van de aristocratische Crawley-familie en hun eigenzinnig personeel. De reeks werd wereldwijd uitgezonden, sleepte tal van belangrijke prijzen in de wacht en vooral Maggie Smith was geliefd in haar rol van de onbuigzame Violet Crawley.

Gedurende zes seizoenen zagen we hoe de familie en het personeel zich aanpasten aan de veranderende wereld met tegen de achtergrond belangrijke historische gebeurtenissen: het zinken van de Titanic, de Eerste Wereldoorlog, de Spaanse Influenza, het wilde interbellum, de Ierse opstand en meer. De laatste aflevering wordt uitgezonden op kerstdag. Ben jij klaar om afscheid te nemen van Downton Abbey? Bekijk de trailer en oordeel.

'De wereld is veranderd en Downton veranderde mee.' Zo vat butler Carson (Jim Carter) het samen als Lord Graham (Hugh Bonneville) hem vraagt of hij tevreden is met de afloop. De Britse televisieserie van Julian Fellowes is binnenkort aan zijn laatste aflevering ooit toe en de promo voor de kerstspecial bereidt ons voor op dat afscheid. De post-Edwardiaanse show die zich afspeelt op het fictieve landgoed Downton Abbey volgde de perikelen van de aristocratische Crawley-familie en hun eigenzinnig personeel. De reeks werd wereldwijd uitgezonden, sleepte tal van belangrijke prijzen in de wacht en vooral Maggie Smith was geliefd in haar rol van de onbuigzame Violet Crawley. Gedurende zes seizoenen zagen we hoe de familie en het personeel zich aanpasten aan de veranderende wereld met tegen de achtergrond belangrijke historische gebeurtenissen: het zinken van de Titanic, de Eerste Wereldoorlog, de Spaanse Influenza, het wilde interbellum, de Ierse opstand en meer. De laatste aflevering wordt uitgezonden op kerstdag. Ben jij klaar om afscheid te nemen van Downton Abbey? Bekijk de trailer en oordeel.