De 'Family Guy'-aflevering 'Turban Cowboy' van 17 maart is door Fox van het internet gehaald. In de aflevering van de absurde animatieserie wint het hoofdpersonage Peter Griffin de marathon van Boston door andere deelnemers met zijn auto dood te rijden. Later krijgt hij van een extremist een telefoon en laat hij per ongeluk twee bommen ontploffen.

Onbekenden hadden de twee scènes aan mekaar geplakt, ondanks dat ze niets met mekaar te maken hebben. Hierdoor leek het alsof de serie de aanslagen in Boston voorspelde.

Seth McFarlane, bedenker van de serie en verantwoordelijk voor de stemmen van verschillende personages, deelde zijn afkeur voor het filmpje op Twitter. "Het bewerkte 'Family Guy'-clipje, dat momenteel rondgaat, is weerzinwekkend. De gebeurtenis was een misdaad en een tragedie. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers." (XVdL)

Het originele fragment

Het bewerkte fragment

De 'Family Guy'-aflevering 'Turban Cowboy' van 17 maart is door Fox van het internet gehaald. In de aflevering van de absurde animatieserie wint het hoofdpersonage Peter Griffin de marathon van Boston door andere deelnemers met zijn auto dood te rijden. Later krijgt hij van een extremist een telefoon en laat hij per ongeluk twee bommen ontploffen. Onbekenden hadden de twee scènes aan mekaar geplakt, ondanks dat ze niets met mekaar te maken hebben. Hierdoor leek het alsof de serie de aanslagen in Boston voorspelde. Seth McFarlane, bedenker van de serie en verantwoordelijk voor de stemmen van verschillende personages, deelde zijn afkeur voor het filmpje op Twitter. "Het bewerkte 'Family Guy'-clipje, dat momenteel rondgaat, is weerzinwekkend. De gebeurtenis was een misdaad en een tragedie. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers." (XVdL) Het originele fragment Het bewerkte fragment