De scenaristen hebben Smith nog wel kunnen overhalen om mee te werken aan de kerstmisspecial van 'Downtown Abbey'. De afgelopen twee seizoenen nam Smith het prominente personage van Violet Crawley op zich. Crawley is een van de populairste personages uit de serie. Voor Maggie Smith bleken drie seizoenen meer dan genoeg en verzocht ze de schrijvers om haar personage uit de serie te schrijven. Bronnen beweren dat Violet Crawley op het einde van seizoen drie het slachtoffer zal worden van een fatale ziekte.

Maggie Smith, die momenteel de gezegende leeftijd van 77 jaar kent, won in haar carrière twee Oscars voor 'The Prime of Miss Jean Brodie'(1969) en 'California Suite'(1972). De laatste jaren was ze vooral bekend om haar rol als Professor Minerva McGonagall in de Harry Potter films. Haar vertrek bij 'Downtown Abbey' wordt toegeschreven aan het feit dat ze terug voor film en theater wil gaan werken.

'Downtown Abbey' vertelt de lotgevallen van de familie Crowley en diens bedienden op het Downtown landgoed aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. De serie won zes Emmy Awards en een Golden Globe. (JVDV)

De scenaristen hebben Smith nog wel kunnen overhalen om mee te werken aan de kerstmisspecial van 'Downtown Abbey'. De afgelopen twee seizoenen nam Smith het prominente personage van Violet Crawley op zich. Crawley is een van de populairste personages uit de serie. Voor Maggie Smith bleken drie seizoenen meer dan genoeg en verzocht ze de schrijvers om haar personage uit de serie te schrijven. Bronnen beweren dat Violet Crawley op het einde van seizoen drie het slachtoffer zal worden van een fatale ziekte. Maggie Smith, die momenteel de gezegende leeftijd van 77 jaar kent, won in haar carrière twee Oscars voor 'The Prime of Miss Jean Brodie'(1969) en 'California Suite'(1972). De laatste jaren was ze vooral bekend om haar rol als Professor Minerva McGonagall in de Harry Potter films. Haar vertrek bij 'Downtown Abbey' wordt toegeschreven aan het feit dat ze terug voor film en theater wil gaan werken. 'Downtown Abbey' vertelt de lotgevallen van de familie Crowley en diens bedienden op het Downtown landgoed aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. De serie won zes Emmy Awards en een Golden Globe. (JVDV)