De Amerikaanse actrice Marcia Wallace (70), de vrouw die het Simpsons-personage Edna Krabappel een stem gaf, is overleden. Dat melden verschillende media.

Het nieuws van haar overlijden werd bekendgemaakt door de producent van de reeks, Al Jean.

Wallace sprak al sinds 1990, het begin van de reeks, de stem in van Edna Krabappel, de lerares van Bart Simpson. Die rol leverde haar in 1992 een Emmy-Award op.

Als actrice speelde Wallace ook zes jaar lang, van 1972 tot 1978, de rol van receptioniste Carol Kester in "The Bob Newhart Show'. In de jaren zeventig en tachtig was ze ook gastactrice in heel wat populaire series, waaronder 'Columbo' en 'Alf'. (Belga/LVR)

De Amerikaanse actrice Marcia Wallace (70), de vrouw die het Simpsons-personage Edna Krabappel een stem gaf, is overleden. Dat melden verschillende media. Het nieuws van haar overlijden werd bekendgemaakt door de producent van de reeks, Al Jean. Wallace sprak al sinds 1990, het begin van de reeks, de stem in van Edna Krabappel, de lerares van Bart Simpson. Die rol leverde haar in 1992 een Emmy-Award op. Als actrice speelde Wallace ook zes jaar lang, van 1972 tot 1978, de rol van receptioniste Carol Kester in "The Bob Newhart Show'. In de jaren zeventig en tachtig was ze ook gastactrice in heel wat populaire series, waaronder 'Columbo' en 'Alf'. (Belga/LVR)