Hemsley stierf maandag in zijn huis in El Paso, Texas. Hoe de acteur precies om het leven kwam, is nog niet bekend. Hij was niet getrouwd en liet geen kinderen na.


De voormalige postbode brak door op het Amerikaanse televisiescherm in 1973, toen hij als George Jefferson geselecteerd werd voor het vierde seizoen van de CBS-reeks 'All in the Family'.

Twee jaar later kreeg hij een hoofdrol toegewezen in een eigen televisieserie. 'The Jeffersons' was een spin-off van 'All in the Family' en is een van de langstlopende televisieseries in de Verenigde Staten met een bijna exclusieve Afro-Amerikaanse cast. Thema's zoals racisme en klassenverschillen stonden centraal in de reeks. In 1984 en 1985 ontving Hemsley een Golden Globe en een Emmy voor zijn acteerprestaties.


Hemsley acteerde ook in heel wat reclamespotjes en andere televisieseries, zoals 'The Fresh Prince of Bel-Air' en 'Family Matters'. (AVL)

Hemsley stierf maandag in zijn huis in El Paso, Texas. Hoe de acteur precies om het leven kwam, is nog niet bekend. Hij was niet getrouwd en liet geen kinderen na. De voormalige postbode brak door op het Amerikaanse televisiescherm in 1973, toen hij als George Jefferson geselecteerd werd voor het vierde seizoen van de CBS-reeks 'All in the Family'. Twee jaar later kreeg hij een hoofdrol toegewezen in een eigen televisieserie. 'The Jeffersons' was een spin-off van 'All in the Family' en is een van de langstlopende televisieseries in de Verenigde Staten met een bijna exclusieve Afro-Amerikaanse cast. Thema's zoals racisme en klassenverschillen stonden centraal in de reeks. In 1984 en 1985 ontving Hemsley een Golden Globe en een Emmy voor zijn acteerprestaties. Hemsley acteerde ook in heel wat reclamespotjes en andere televisieseries, zoals 'The Fresh Prince of Bel-Air' en 'Family Matters'. (AVL)