Knack Focus maakt elke maand een eigenzinnige selectie uit de films en series die te zien zullen zijn op de kanalen van Prime of Rio van Telenet. Abonnees van de betaalzenders kunnen de selectie terugvinden in de Telenet-tv-theek onder Prime à la Carta of Rio à la Carte onder de hoofding 'De keuze van Knack Focus'. Volg de gids!

De behandeling

Vanaf 14/11 op Prime, vanaf 15/11 in Rio in de tv-theek

Hans Herbots' verfilming van Mo Hayders gelijknamige boek is een zenuwslopende en bij momenten erg gore thriller die zo duister is dat er amper nog verschil met horror is. Met Geert Van Rampelberg als de bezeten en gekwelde rechercheur van dienst.

Captain Phillips

Vanaf 21/11 op Prime, vanaf 22/11 in Rio in de tv-theek

Paul Greengrass, bekend van Bloody Sunday (2002) en The Bourne Ultimatum (2007), baseerde zich op waargebeurde feiten voor deze ijzersterke en razend spannende clash tussen een Amerikaanse kapitein (Tom Hanks) en een Somalische kaper (Barkhad Abdi).

Nymphomaniac Vol. I + II

Respectievelijk vanaf 23 en 30/11 op Prime, vanaf 24/11 en 1/12in Rio in de tv-theek

Vliegvissen meets veelpoeperij in deze kinky update van de klassieke raamvertelling. Deel een focust op de seksuele ontwaking van Joe (Charlotte Gainsbourg), in deel twee slaat de seksgekte pas echt door. Seligman (Stellan Skarsgård) is haar brave biechtvader.

Blue Jasmine

Vanaf 9/11 op Prime, vanaf 10/11 in Rio in de tv-theek

Zijn creatieve piek, van Annie Hall (1977) tot Radio Days (1987), is al een hele tijd voorbij, maar Woody Allen is nog altijd jaarlijks op de afspraak, zoals met deze dramady over een neurotische trophy wife (Cate Blanchett) die van de statusladder valt.

The Lunchbox

Vanaf 16/11 op Prime, vanaf 17/11 in Rio in de tv-theek

Exotisch gekruide feelgoodfilm van de Indiase debutant Ritesh Batra, over een naar warmte smachtende huisvrouw die per abuis de lunchbox van haar man laat belanden bij een pensioengerechtigde weduwnaar.

American Horror Story - seizoen 4

Vanaf 2/11 op Prime, vanaf 3/11 in Rio in de tv-theek

Na 2011 (seizoen 1), 1964 (seizoen 2) en 2013 (seizoen 3) keert de fel gesmaakte Amerikaanse horrorreeks voor het nieuwe seizoen (opnieuw met een afgerond verhaal) terug naar 1952, naar een van de laatste freak shows in Jupiter, Florida.

Getting On - Seizoen 2

Vanaf 23/11 op Prime, vanaf 24/11 in Rio in de tv-theek

Zes nieuwe afleveringen van de vinnige en donkerkomische HBO-remake van de gelijknamige BBC-serie over het wel en wee van een ziekenhuis in Long Beach, Californië dat - net als zijn geriatrische patiënten - het water aan de lippen staat.

Modern Family - Seizoen 6

Vanaf 27/11 op Prime, vanaf 28/11 in Rio in de tv-theek

De voorbije vijf jaar was deze Amerikaanse reeks over drie bevriende families telkens goed voor de Emmy voor beste comedy. Of ze die ook voor dit zesde seizoen krijgt en daarmee Frasier van de troon stoot, weten we op 30 augustus 2015.

Transparent - seizoen 1

Alle afleveringen vanaf 1/11 beschikbaar in Rio à la carte.

Amazon verlegt grenzen met deze grappige en intelligente reeks over een familie uit Los Angeles die een plaats probeert te geven aan de ontdekking dat hun vader (Jeffrey Tambor) transgender en zo een trans-parent - hebt u 'm? - is.

Thomas Van Loocke

De behandelingVanaf 14/11 op Prime, vanaf 15/11 in Rio in de tv-theekHans Herbots' verfilming van Mo Hayders gelijknamige boek is een zenuwslopende en bij momenten erg gore thriller die zo duister is dat er amper nog verschil met horror is. Met Geert Van Rampelberg als de bezeten en gekwelde rechercheur van dienst.Captain PhillipsVanaf 21/11 op Prime, vanaf 22/11 in Rio in de tv-theekPaul Greengrass, bekend van Bloody Sunday (2002) en The Bourne Ultimatum (2007), baseerde zich op waargebeurde feiten voor deze ijzersterke en razend spannende clash tussen een Amerikaanse kapitein (Tom Hanks) en een Somalische kaper (Barkhad Abdi).Nymphomaniac Vol. I + IIRespectievelijk vanaf 23 en 30/11 op Prime, vanaf 24/11 en 1/12in Rio in de tv-theekVliegvissen meets veelpoeperij in deze kinky update van de klassieke raamvertelling. Deel een focust op de seksuele ontwaking van Joe (Charlotte Gainsbourg), in deel twee slaat de seksgekte pas echt door. Seligman (Stellan Skarsgård) is haar brave biechtvader.Blue JasmineVanaf 9/11 op Prime, vanaf 10/11 in Rio in de tv-theekZijn creatieve piek, van Annie Hall (1977) tot Radio Days (1987), is al een hele tijd voorbij, maar Woody Allen is nog altijd jaarlijks op de afspraak, zoals met deze dramady over een neurotische trophy wife (Cate Blanchett) die van de statusladder valt.The LunchboxVanaf 16/11 op Prime, vanaf 17/11 in Rio in de tv-theekExotisch gekruide feelgoodfilm van de Indiase debutant Ritesh Batra, over een naar warmte smachtende huisvrouw die per abuis de lunchbox van haar man laat belanden bij een pensioengerechtigde weduwnaar.American Horror Story - seizoen 4Vanaf 2/11 op Prime, vanaf 3/11 in Rio in de tv-theekNa 2011 (seizoen 1), 1964 (seizoen 2) en 2013 (seizoen 3) keert de fel gesmaakte Amerikaanse horrorreeks voor het nieuwe seizoen (opnieuw met een afgerond verhaal) terug naar 1952, naar een van de laatste freak shows in Jupiter, Florida.Getting On - Seizoen 2Vanaf 23/11 op Prime, vanaf 24/11 in Rio in de tv-theekZes nieuwe afleveringen van de vinnige en donkerkomische HBO-remake van de gelijknamige BBC-serie over het wel en wee van een ziekenhuis in Long Beach, Californië dat - net als zijn geriatrische patiënten - het water aan de lippen staat.Modern Family - Seizoen 6Vanaf 27/11 op Prime, vanaf 28/11 in Rio in de tv-theekDe voorbije vijf jaar was deze Amerikaanse reeks over drie bevriende families telkens goed voor de Emmy voor beste comedy. Of ze die ook voor dit zesde seizoen krijgt en daarmee Frasier van de troon stoot, weten we op 30 augustus 2015.Transparent - seizoen 1Alle afleveringen vanaf 1/11 beschikbaar in Rio à la carte.Amazon verlegt grenzen met deze grappige en intelligente reeks over een familie uit Los Angeles die een plaats probeert te geven aan de ontdekking dat hun vader (Jeffrey Tambor) transgender en zo een trans-parent - hebt u 'm? - is.Thomas Van Loocke