Knack Focus maakt elke maand een eigenzinnige selectie uit de films en series die te zien zullen zijn op de kanalen van Prime of Rio van Telenet. Abonnees van de betaalzenders kunnen de selectie terugvinden in de Telenet-tv-theek onder Prime à la Carta of Rio à la Carte onder de hoofding 'De keuze van Knack Focus'. Volg de gids!

The Great Gatsby

Vanaf 13/9 op Prime, vanaf 14/9 in Rio in de tv-theek

Losse adaptatie van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald met Leonardo DiCaprio als dé jetsetter van de roaring twenties, Carey Mulligan als zijn maîtresse en Tobey Maguire als observator.

Michael Kohlhaas

Vanaf 14/9 op Prime, vanaf 15/9 in Rio in de tv-theek

In de zestiende eeuw verliest Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) door een listige aristocraat een stel paarden en brengt hij een leger op de been op zoek naar wraak/gerechtigheid.

The Fifth Estate

Vanaf 7/9 op Prime, vanaf 8/9 in Rio in de tv-theek

Ietwat oppervlakkige biopic over Wikileaks-oprichter Julian Assange (Benedict Cumberbatch). Regisseur Bill Condon laat u de keuze tussen de klokkenluider als idealist of egomaniak.

La grande bellezza

Vanaf 21/9 op Prime, vanaf 22/9 in Rio in de tv-theek

Paolo Sorrentino viert de leegte van het leven via de existentiële crisis van schrijver/nachtridder Jep Gambardella (Toni Servillo) en gidst u doorheen kunst en kitsch in het eeuwige Rome.

Jeune & jolie

Vanaf 28/9 op Prime, vanaf 29/9 in Rio in de tv-theek

François Ozon grijnst even sardonisch als empathisch doorheen zijn coming-of-ageverhaal over een tiener (Marine Vacth) die bewust haar lichaam verkoopt. Het betere werk van 2013.

Gomorra

Vanaf 12/9 op Prime, vanaf 13/9 in Rio in de tv-theek

Zeer geschakeerde en rijke maffiareeks over Ciro Di Marzio, die zich van capo wil opwerken tot don, hoewel hij niet de rechtmatige troonopvolger is. Minstens even goed als de gelijknamige film.

Manhattan

Vanaf 6/9 op Prime, vanaf 7/9 in Rio in de tv-theek

De race tegen de tijd om het geheimzinnige Manhattan Project in Los Alamos, Mexico te voltooien, maakt ook van de wetenschappers en hun families geagiteerde atoombommen.

Seizoensmarathon The Legacy

Op 6/9 op Prime, vanaf 7/9 in Rio in de tv-theek

Na The Killing en Borgen levert de Deense staatsomroep opnieuw kwaliteit. Via een erfenisruzie legt de nieuwe telg de scheuren in de vrijheid-blijheididealen van de hippiegeneratie bloot.

De Ensors live

Op 20/9 op Prime Star

Het Vlaamse equivalent van de Oscars wordt dit jaar voor het eerst live uitgezonden. Marina en De behandeling zijn topfavorieten, maar Bart De Pauw en zijn jury staan toch nog voor moeilijke keuzes.

The Great GatsbyVanaf 13/9 op Prime, vanaf 14/9 in Rio in de tv-theek Losse adaptatie van de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald met Leonardo DiCaprio als dé jetsetter van de roaring twenties, Carey Mulligan als zijn maîtresse en Tobey Maguire als observator. Michael KohlhaasVanaf 14/9 op Prime, vanaf 15/9 in Rio in de tv-theekIn de zestiende eeuw verliest Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) door een listige aristocraat een stel paarden en brengt hij een leger op de been op zoek naar wraak/gerechtigheid. The Fifth EstateVanaf 7/9 op Prime, vanaf 8/9 in Rio in de tv-theek Ietwat oppervlakkige biopic over Wikileaks-oprichter Julian Assange (Benedict Cumberbatch). Regisseur Bill Condon laat u de keuze tussen de klokkenluider als idealist of egomaniak. La grande bellezzaVanaf 21/9 op Prime, vanaf 22/9 in Rio in de tv-theekPaolo Sorrentino viert de leegte van het leven via de existentiële crisis van schrijver/nachtridder Jep Gambardella (Toni Servillo) en gidst u doorheen kunst en kitsch in het eeuwige Rome.Jeune & jolieVanaf 28/9 op Prime, vanaf 29/9 in Rio in de tv-theekFrançois Ozon grijnst even sardonisch als empathisch doorheen zijn coming-of-ageverhaal over een tiener (Marine Vacth) die bewust haar lichaam verkoopt. Het betere werk van 2013.GomorraVanaf 12/9 op Prime, vanaf 13/9 in Rio in de tv-theek Zeer geschakeerde en rijke maffiareeks over Ciro Di Marzio, die zich van capo wil opwerken tot don, hoewel hij niet de rechtmatige troonopvolger is. Minstens even goed als de gelijknamige film. ManhattanVanaf 6/9 op Prime, vanaf 7/9 in Rio in de tv-theekDe race tegen de tijd om het geheimzinnige Manhattan Project in Los Alamos, Mexico te voltooien, maakt ook van de wetenschappers en hun families geagiteerde atoombommen. Seizoensmarathon The LegacyOp 6/9 op Prime, vanaf 7/9 in Rio in de tv-theekNa The Killing en Borgen levert de Deense staatsomroep opnieuw kwaliteit. Via een erfenisruzie legt de nieuwe telg de scheuren in de vrijheid-blijheididealen van de hippiegeneratie bloot.De Ensors liveOp 20/9 op Prime StarHet Vlaamse equivalent van de Oscars wordt dit jaar voor het eerst live uitgezonden. Marina en De behandeling zijn topfavorieten, maar Bart De Pauw en zijn jury staan toch nog voor moeilijke keuzes.