We botsten op een opzwepende Dizzy Gillespie, die in 1973 met een kwintet naar Park Den Brandt kwam en voor de gezelligheid ook chanteuse Carmen McRae op het podium vroeg. Gemanicuurde verfijning komt er van pianist Uri Caine in 2005, helemaal solo tijdens een middagrecital in deSingel, en van gitarist Philip Catherine in duo met bassist Niels-Henning Orsted Pedersen in 1985. En we eindigen met het komische genie van het ICP Orchestra, live in 1999.

Waarom brak er in 2005 zowat een opstand uit op Middelheim? En waarom kunt u beter uw mistlamp aansteken tijdens het slotconcert? U hoort het zondagavond tussen acht en elf.

Jazz Middelheim met Bart Cornand: deze zomer elke zondag van 20u tot 23u op Klara. Nadien te herbeluisteren op Klara.be.

We botsten op een opzwepende Dizzy Gillespie, die in 1973 met een kwintet naar Park Den Brandt kwam en voor de gezelligheid ook chanteuse Carmen McRae op het podium vroeg. Gemanicuurde verfijning komt er van pianist Uri Caine in 2005, helemaal solo tijdens een middagrecital in deSingel, en van gitarist Philip Catherine in duo met bassist Niels-Henning Orsted Pedersen in 1985. En we eindigen met het komische genie van het ICP Orchestra, live in 1999. Waarom brak er in 2005 zowat een opstand uit op Middelheim? En waarom kunt u beter uw mistlamp aansteken tijdens het slotconcert? U hoort het zondagavond tussen acht en elf.