Stromae is volgens de redactie van Knack Focus Mens van het Jaar. Alsof er iemand anders in aanmerking kwam.

In 2011 liet hij heel Europa zomeren op Alors on danse. Twee jaar later heeft hij in België 115.000 exemplaren van Racine carrée verkocht, goed voor vijf keer platina, en wereldwijd een verbluffende 1.380.000. Hij kreeg een uitgebreid profiel in The International New York Times, The Guardian, Le Monde en Vrij Nederland. Hij verzamelde ruim meer dan honderdtwintig miljoen views met de videoclips van Formidable en Papaoutai, cijfers waarmee hij pakweg Justin Timberlake het nakijken gaf. Hij lanceerde een maandenlang debat over belgitude met één quote op de Grote Markt van Brussel en liet een vol voetbalstadion 'Nous étions formidables!' meebrullen.

'Ik vraag me soms af of ik de mensen in België nog niet irriteer. Of ik niet té aanwezig ben. Dat de mensen de naam Stromae beu zijn.' Voorlopig alleszins nog niet! Lees deze week in Knack Focus een exclusief interview met Stromae, Mens van het Jaar.

Stromae is volgens de redactie van Knack Focus Mens van het Jaar. Alsof er iemand anders in aanmerking kwam.In 2011 liet hij heel Europa zomeren op Alors on danse. Twee jaar later heeft hij in België 115.000 exemplaren van Racine carrée verkocht, goed voor vijf keer platina, en wereldwijd een verbluffende 1.380.000. Hij kreeg een uitgebreid profiel in The International New York Times, The Guardian, Le Monde en Vrij Nederland. Hij verzamelde ruim meer dan honderdtwintig miljoen views met de videoclips van Formidable en Papaoutai, cijfers waarmee hij pakweg Justin Timberlake het nakijken gaf. Hij lanceerde een maandenlang debat over belgitude met één quote op de Grote Markt van Brussel en liet een vol voetbalstadion 'Nous étions formidables!' meebrullen. 'Ik vraag me soms af of ik de mensen in België nog niet irriteer. Of ik niet té aanwezig ben. Dat de mensen de naam Stromae beu zijn.' Voorlopig alleszins nog niet! Lees deze week in Knack Focus een exclusief interview met Stromae, Mens van het Jaar.