Twee jaar na 'The Book of Mormon', het verhaal van twee naïeve missionarissen die in het gevaarlijke Uganda het woord van de Mormonen moeten verspreiden, is het team achter de populaire cartoonreeks 'South Park' begonnen aan hun tweede musical. Trey Parker en Matt Stone kiezen met Scientology opnieuw voor een delicaat onderwerp. Het duo haalde de organisatie al eens onderuit in de 'South Park'-aflevering 'Trapped in the Closet'.

Tom Cruise, boegbeeld van de Scientology, heeft het nieuws al opgevangen en maakt zich zorgen over de inhoud van de musical.: "Ze zijn het stuk nog aan het schrijven, maar Tom is bang dat hij het middelpunt van de grappen zal worden", vertelt een bron dicht bij de acteur. "Hij beseft echter dat hij er niet veel tegen kan doen."

Scientology is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De leer van de organisatie is gebaseerd op het boek 'Dianetics, the Modern Science of Mental Health' van L. Ron Hubbard, die naam maakte als schrijver van sciencefictionverhalen. Scientology wordt in België officieel beschouwd als een sekte. (XVdL)

Twee jaar na 'The Book of Mormon', het verhaal van twee naïeve missionarissen die in het gevaarlijke Uganda het woord van de Mormonen moeten verspreiden, is het team achter de populaire cartoonreeks 'South Park' begonnen aan hun tweede musical. Trey Parker en Matt Stone kiezen met Scientology opnieuw voor een delicaat onderwerp. Het duo haalde de organisatie al eens onderuit in de 'South Park'-aflevering 'Trapped in the Closet'. Tom Cruise, boegbeeld van de Scientology, heeft het nieuws al opgevangen en maakt zich zorgen over de inhoud van de musical.: "Ze zijn het stuk nog aan het schrijven, maar Tom is bang dat hij het middelpunt van de grappen zal worden", vertelt een bron dicht bij de acteur. "Hij beseft echter dat hij er niet veel tegen kan doen." Scientology is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De leer van de organisatie is gebaseerd op het boek 'Dianetics, the Modern Science of Mental Health' van L. Ron Hubbard, die naam maakte als schrijver van sciencefictionverhalen. Scientology wordt in België officieel beschouwd als een sekte. (XVdL)