Een kunstwerk van popartpaus Andy Warhol is in New York voor maar liefst 105.445.000 dollar (omgerekend 83 miljoen euro) van de hand gegaan. Meteen recordbedrag voor een werk uit het oeuvre van de Amerikaanse kunstenaar. Dat meldt veilinghuis Sotheby's. De koper bleef anoniem.

Het kunstwerk uit 1963, dat deel uitmaakt van de serie 'Death and Disaster', heeft een grootte van 2,43 bij 4 meter en bestaat uit twee panelen. Het linker gedeelte toont foto's van een auto-ongeluk. Het is het enige doek van deze omvang uit de serie dat nog in particuliere handen is. In okober werd het kunstwerk in Londen geëxposeerd tijdens de tentoonstelling 'Frieze Week'. Het werd toen geschat op 60 miljoen dollar.

Het vorige recordbedrag dat werd neergeteld voor een werk van Warhol bedroeg 71,7 miljoen dollar. (DB)

Een kunstwerk van popartpaus Andy Warhol is in New York voor maar liefst 105.445.000 dollar (omgerekend 83 miljoen euro) van de hand gegaan. Meteen recordbedrag voor een werk uit het oeuvre van de Amerikaanse kunstenaar. Dat meldt veilinghuis Sotheby's. De koper bleef anoniem.Het kunstwerk uit 1963, dat deel uitmaakt van de serie 'Death and Disaster', heeft een grootte van 2,43 bij 4 meter en bestaat uit twee panelen. Het linker gedeelte toont foto's van een auto-ongeluk. Het is het enige doek van deze omvang uit de serie dat nog in particuliere handen is. In okober werd het kunstwerk in Londen geëxposeerd tijdens de tentoonstelling 'Frieze Week'. Het werd toen geschat op 60 miljoen dollar.Het vorige recordbedrag dat werd neergeteld voor een werk van Warhol bedroeg 71,7 miljoen dollar. (DB)