Niels Ruëll

Voor een gepeperd debat rekent de online-editie van het filmfestival Mooov op Michel Franco. In het bekroonde New Order laat de Mexicaanse festivalfavoriet een opstand van arm tegen rijk ontaarden in bloed, chaos en een orwelliaanse dystopie. 'Ik film zoals Sjostakovitsj componeerde: alle registers open vanaf de eerste tel.'

Graspop Metal Meeting heeft met Iron Maiden een tweede headliner gestrikt voor de editie van 2022. Dat heeft de festivalorganisatie dinsdag bekendgemaakt. Eerder was ook al Judas Priest aangekondigd.

De populaire VRT-fictiereeks Thuis krijgt een eigen versie van het bordspel Monopoly. Fans kunnen deze bijzondere editie vanaf vandaag bestellen, en kunnen het spel ook zelf mee vorm geven. Dat meldt Groep 24, dat eerder al speciale edities van het wereldberoemde bordspel uitbracht, in een persbericht.

Uit het magazine
Geert Zagers

In een wereld zonder corona zaten we nu naar Stranger Things 4, Succession 3, Atlanta 3, Sex Education 3 of Euphoria 2 te kijken en hadden we het over buzzy nieuwe reeksen als Shonda Rhimes' Inventing Anna, Impeachment: American Crime Story of de Friends-reünie. In plaats daarvan moeten we het met Ginny & Georgia en The Falcon and the Winter Soldier doen. De aanvoer van internationale fictie is aan het stokken - en dat laat zich voelen in het streamingaanbod.