Johanna Spaey

Waarover willen jongeren lezen? Over de ware liefde, zomerkampen, toffe leraars of perfecte ouders? Niet volgens Dirk Bracke, of toch niet alleen daarover. Als de wereld van volwassenen vol barsten zit, dan geldt dat ook voor die van jongeren. Bracke schreef over die barsten: prostitutie, stadsbendes, incest, probleemouders, aids, oorlog, ... Dat maakte hem tot een van de eerlijkste en populairste jeugdauteurs van Vlaanderen. Gisteren overleed hij op 68-jarige leeftijd.

Uit het magazine
Dave Mestdach

The Guardian noemt hem de 'meest opwindende toneelschrijver van deze tijd'. Nu ontpopt hij zich ook als een begenadigd filmmaker. Frankrijks literaire wonderboy Florian Zeller over zijn veelgeprezen regiedebuut The Father.

De populaire Vlaamse jeugdauteur Dirk Bracke is vandaag overleden. Dat maakt Standaard Uitgeverij bekend. Bracke was 68 jaar en al een jaar ziek. Hij was daarom ook gestopt met schrijven.

3 star star star star star

De Munt heropende met een indrukwekkende gezongen Tosca - starring tijdens de première: de Griekse sopraan Myrtò Papatanasiu - in een regie van de Spaanse regisseur Rafael R. Villalobos.

3 star star star star star

Twintig jaar lang schuimde Ruben Block met zijn powertrio Triggerfinger de Europese podia af. Maar nu de man deze maand vijftig wordt, wil hij wel eens wat anders. Geruggensteund door een nieuwe band speelde hij vrijdag het eerste van tien uitverkochte benefietconcerten voor en ín De Roma.