In Mechelen wordt woensdagochtend de aftrap gegeven voor De Warmste Week. StuBru-dj Fien Germijns en MNM-dj Peter Van de Veire presenteren van 6 tot 9 uur De Warmste Ochtendshow die simultaan op beide zenders te horen is en ook op Eén wordt uitgezonden. Het thema van De Warmste Week is 'Kunnen zijn wie je bent'. Van 18 tot 24 december wordt live radio gemaakt vanuit gaststad Mechelen.

De Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen stelt de geplande voorstellingen van zijn show Nou Lekker Dan uit naar voorjaar. Dit doet hij uit protest tegen het coronapaspoort en allerhande QR-codes, zoals het Covid Safe Ticket bij ons. Volgens Teeuwen wordt de culturele sector misbruikt om mensen te overtuigen zich toch te laten vaccineren.

Uit het magazine
Michael Ilegems

Armoede, racisme, malversaties, aanranding: in 2018, nog vóór ze potten brak met haar serie I May Destroy You, gaf Michaela Coel op het tv-festival van Edinburgh een ongezouten lezing over het leven zoals het is voor een misfit buiten én binnen de televisie-industrie. Haar lezing groeide uit tot een manifest, dat manifest is nu ook een boek. Een exclusieve voorpublicatie.

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag de zaak ingeleid tegen kunstenaar en theatermaker Jan Fabre. Er werd met alle partijen overeengekomen om het dossier op 25 maart en op 1 april te behandelen. Er worden twee volledige zittingsdagen voor uitgetrokken.