Zondagavond 9 juni 2013 maakte de Cabaretjury 2013 van de VSCD (Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties) de nominaties voor de Poelifinario en Neerlands Hoop 2013 bekend.

Voor de Poelifinario 2013 - zowat de belangrijkse cabaretprijs van de Lage Landen sinds 2002-2003 - zijn ook 'onze' Wim Helsen en Kommil Foo genomineerd naast Ronald Goedemondt (De R van Ronald), Van der Laan & Woe (Buutvrij), Ashton Brothers (Treasures) en Lebbis (Het grijze gebied). Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2013 (cabaretprijs voor aanstormend talent) zijn Pieter Derks, Johan Goossens, Louise Korthals en Speelman & Speelman.

Over Helsens Spijtig, spijtig, spijtigschrijft de jury dat het 'een mooi filosofisch betoog is met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes. (...) Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma's ook in Spijtig, spijtig, spijtig niet teleur.' Over Brekenvan Kommil Foo zegt de jury dat de broers de pijn van verbroken liefde vertalen 'naar krachtige poëzie, sterke toneelbeelden en meeslepende muziek. Zoals altijd ligt de lach weer continu op de loer, maar die overstemt het drama nooit. Kommil Foo krijgt daardoor iets ongenaakbaars.' De volledige juryteksten kan u hier nalezen.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zondag 29 september 2013 in de Kleine Komedie Amsterdam.

(E.V.S.)

Smaakmakers:

Spijtig spijtig spijtig:

EN

Breken:

Meer info: www.promotiepodiumkunsten.nl en www.vscd.nl

Zondagavond 9 juni 2013 maakte de Cabaretjury 2013 van de VSCD (Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties) de nominaties voor de Poelifinario en Neerlands Hoop 2013 bekend. Voor de Poelifinario 2013 - zowat de belangrijkse cabaretprijs van de Lage Landen sinds 2002-2003 - zijn ook 'onze' Wim Helsen en Kommil Foo genomineerd naast Ronald Goedemondt (De R van Ronald), Van der Laan & Woe (Buutvrij), Ashton Brothers (Treasures) en Lebbis (Het grijze gebied). Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2013 (cabaretprijs voor aanstormend talent) zijn Pieter Derks, Johan Goossens, Louise Korthals en Speelman & Speelman. Over Helsens Spijtig, spijtig, spijtigschrijft de jury dat het 'een mooi filosofisch betoog is met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes. (...) Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma's ook in Spijtig, spijtig, spijtig niet teleur.' Over Brekenvan Kommil Foo zegt de jury dat de broers de pijn van verbroken liefde vertalen 'naar krachtige poëzie, sterke toneelbeelden en meeslepende muziek. Zoals altijd ligt de lach weer continu op de loer, maar die overstemt het drama nooit. Kommil Foo krijgt daardoor iets ongenaakbaars.' De volledige juryteksten kan u hier nalezen.De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zondag 29 september 2013 in de Kleine Komedie Amsterdam. (E.V.S.)Smaakmakers: Spijtig spijtig spijtig: ENBreken: Meer info: www.promotiepodiumkunsten.nl en www.vscd.nl