"Rau maakt de monsterlijke gebeurtenissen misschien niet draaglijk, maar hij maakt ze bespreekbaar en stelt zo fundamentele vragen over geweldsstructuren tussen minderjarigen en volwassenen", oordeelt de jury. "Op die manier bejubelt Rau's 'Five Easy Pieces' net wat de Dutrouxs van deze wereld willen vernietigen: de wijsheid, overtuiging en onverzettelijkheid van kinderen."

De voorstelling is een coproductie met het Gentse kunstencentrum Campo. Het stuk werd onder meer opgevoerd tijdens het Kunstenfestival in Brussel, maar ook op buitenlandse podia van Singapore tot Rome.

De 3sat-Preis eert artiesten die een "invloedrijke, artistiek innovatieve prestatie" neerzetten, zo klinkt het op de website van het festival. Aan de onderscheiding is een som van 10.000 euro verbonden.

Lees ook: NTGent wordt vanaf nu geleid door Milo Rau, Stefan Bläske en Steven Heene

"Rau maakt de monsterlijke gebeurtenissen misschien niet draaglijk, maar hij maakt ze bespreekbaar en stelt zo fundamentele vragen over geweldsstructuren tussen minderjarigen en volwassenen", oordeelt de jury. "Op die manier bejubelt Rau's 'Five Easy Pieces' net wat de Dutrouxs van deze wereld willen vernietigen: de wijsheid, overtuiging en onverzettelijkheid van kinderen." De voorstelling is een coproductie met het Gentse kunstencentrum Campo. Het stuk werd onder meer opgevoerd tijdens het Kunstenfestival in Brussel, maar ook op buitenlandse podia van Singapore tot Rome. De 3sat-Preis eert artiesten die een "invloedrijke, artistiek innovatieve prestatie" neerzetten, zo klinkt het op de website van het festival. Aan de onderscheiding is een som van 10.000 euro verbonden. Lees ook: NTGent wordt vanaf nu geleid door Milo Rau, Stefan Bläske en Steven Heene