De 57-jarige Van Hove, leider van de Toneelgroep Amsterdam, werd door de Association professionnelle de la critique, een vereniging voor toneel-, muziek- en danskritiek van 140 Franse en niet-Franse journalisten, bekroond voor een Franstalige versie van "A View from the Bridge" van Arthur Miller én voor "Kings of War", een synthesestuk van vijf (!) werken van William Shakespeare (Henry V, driemaal Henry VI en Richard III). Het eerste stuk werd bekroond als de beste Franstalige, het andere als het beste "buitenlandse" opvoering.

In juli tekent Van Hove aanwezig op het prestigieuze festival van Avignon. Daar presenteert hij met de Comédie-française "Les Damnés", naar de film "The Damned" ("I Caduti degli Dei") van Luchino Visconti over de opkomst van het nazisme in de jaren '30. Dat belooft een spektakelstuk te worden, met live muziek, camera's op de bühne en een subtiel gebruik van video.

De 57-jarige Van Hove, leider van de Toneelgroep Amsterdam, werd door de Association professionnelle de la critique, een vereniging voor toneel-, muziek- en danskritiek van 140 Franse en niet-Franse journalisten, bekroond voor een Franstalige versie van "A View from the Bridge" van Arthur Miller én voor "Kings of War", een synthesestuk van vijf (!) werken van William Shakespeare (Henry V, driemaal Henry VI en Richard III). Het eerste stuk werd bekroond als de beste Franstalige, het andere als het beste "buitenlandse" opvoering. In juli tekent Van Hove aanwezig op het prestigieuze festival van Avignon. Daar presenteert hij met de Comédie-française "Les Damnés", naar de film "The Damned" ("I Caduti degli Dei") van Luchino Visconti over de opkomst van het nazisme in de jaren '30. Dat belooft een spektakelstuk te worden, met live muziek, camera's op de bühne en een subtiel gebruik van video.