The Play = Alles van Eva

Gezelschap = SKaGeN en Toneelhuis

In een zin = Een spannend stuk dat veel meer is dan een kattig verhaaltje over twee diva's die elkaar het zonlicht in de ogen niet gunnen. Een ingenieus spiegeldecor helpt de acteurs door alle scènewissels. Het acteertalent van Barbara Sarafian zorgt voor de rest.

Hoogtepunt = De scène waarin Sarafians Margo voor het eerst ontdekt dat Eve op haar status en positie jaagt. Sarafian zet een karikaturale snoet op maar laat die transformeren tot een gelaatsuitdrukking vol verbijstering en kwetsbaarheid. Wat een knap staaltje acteerwerk!

Score = * * *

Quote = 'Wij zijn killers. Geen kampioenen.'

'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Barbara Sarafian is de mooiste van het land.' Met die zin in het achterhoofd moet scenograaf Michiel Van Cauwelaert vier immense spiegelwanden gebouwd hebben. Voor de wanden plaatste hij een felgele divan. Dit knusse decor is dé hangplek van Barbara Sarafian als Margo in Alles van Eva, een bewerking van Hollywoodklassieker All about Eve. Daarin wordt theaterdiva Margo van de troon gestoten door de listige 'bewonderaarster' Eve.

Sarafian zet, net als in Tegen de sterren op, haar mimiek en rauw stemtimbre enthousiast in. Ze vermijdt echter de platte karikatuur door telkens net op tijd te dimmen wanneer Margo's verbolgenheid of gefleem naar slapstick nijgen. Knap! Zij houdt, samen met het verbluffende decor, deze wankele tragikomedie overeind. Want een resem stroeve scènes verraadt dat er flink geworsteld is met deze theaterversie van All about Eve.

Desondanks is Alles van Eva vermakelijk theater over hoe sommigen over lijken gaan om roem te proeven. Zoals Eve, of de recensent die ze rond haar vinger windt. Zij handelen 'als killers. Niet als kampioenen.' In de slotscène tonen de spiegels wie overleeft: de kampioenen of de killers.

Smaakmaker:

Els Van Steenberghe

Meer info: www.skagen.be en www.toneelhuis.be

The Play = Alles van EvaGezelschap = SKaGeN en ToneelhuisIn een zin = Een spannend stuk dat veel meer is dan een kattig verhaaltje over twee diva's die elkaar het zonlicht in de ogen niet gunnen. Een ingenieus spiegeldecor helpt de acteurs door alle scènewissels. Het acteertalent van Barbara Sarafian zorgt voor de rest.Hoogtepunt = De scène waarin Sarafians Margo voor het eerst ontdekt dat Eve op haar status en positie jaagt. Sarafian zet een karikaturale snoet op maar laat die transformeren tot een gelaatsuitdrukking vol verbijstering en kwetsbaarheid. Wat een knap staaltje acteerwerk!Score = * * * Quote = 'Wij zijn killers. Geen kampioenen.''Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Barbara Sarafian is de mooiste van het land.' Met die zin in het achterhoofd moet scenograaf Michiel Van Cauwelaert vier immense spiegelwanden gebouwd hebben. Voor de wanden plaatste hij een felgele divan. Dit knusse decor is dé hangplek van Barbara Sarafian als Margo in Alles van Eva, een bewerking van Hollywoodklassieker All about Eve. Daarin wordt theaterdiva Margo van de troon gestoten door de listige 'bewonderaarster' Eve. Sarafian zet, net als in Tegen de sterren op, haar mimiek en rauw stemtimbre enthousiast in. Ze vermijdt echter de platte karikatuur door telkens net op tijd te dimmen wanneer Margo's verbolgenheid of gefleem naar slapstick nijgen. Knap! Zij houdt, samen met het verbluffende decor, deze wankele tragikomedie overeind. Want een resem stroeve scènes verraadt dat er flink geworsteld is met deze theaterversie van All about Eve. Desondanks is Alles van Eva vermakelijk theater over hoe sommigen over lijken gaan om roem te proeven. Zoals Eve, of de recensent die ze rond haar vinger windt. Zij handelen 'als killers. Niet als kampioenen.' In de slotscène tonen de spiegels wie overleeft: de kampioenen of de killers.Smaakmaker: Els Van SteenbergheMeer info: www.skagen.be en www.toneelhuis.be