The Play = Qui a peur de Regina Louf?

Gezelschap = Het KIP en KC De Werf

In een zin = Sterke dialogen die als nagels in liefdes- en levenswonden boren, krijgen soms iets té zwierig tegenwicht van vrolijke kostuums, warm licht en een decor dat naar stoeiend spel snakt.

Hoogtepunt = De scène waarin Martha (Tom Ternest) haar gedacht zegt tegen haar man (Vanden Thoren) maar dit niet rechtstreeks tegen hem doet. Ze 'oefent' met een stronk selder.

Score = * * * *

Quote = 'Ben jij theaterrecensent? (stilte en groeiend gegrinnik) Saaaaaaai!'

Zelfs theaterjunkiesmaken zulk een hilarisch én bijtend stuk zelden mee. Dat de lachtranen over onze wangen rolden, heeft overigens niets te maken met de sprookjeskostuums of het tot valpartijen uitnodigende trappendecor en al helemaal niet met het thema (verlepte liefde en het mysterie Regina Louf alias Getuige X1 tijdens de Affaire Dutroux).

Wat er wél gruwelijk grappig is aan deze parodie op Edward Albee's relatiedrama Who' s afraid of Virginia Woolf?, is het doordacht combineren van al het opgesomde. Starring: Yahya terryn. Deze deugniet kent geen taboes en ziet het theater als een XXL-speeltuin waar de zotheid als glijmiddel voor de ernst dient. Zijn spitsbroeders? Vier kapoenen die erin slagen om kolder aan integriteit te koppelen (jawel): Tom Ternest, Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren én Veerle Baetens, die als vinnige comédienne imponeert.

Met dit hilarisch kleinood zet het KIP zijn koers pront verder als dolgedraaid gezelschap dat gekscherend doch vastberaden de smerigheid des mensen over de scène uitsmeert. Met sterke dialogen die als nagels in liefdes- en levenswonden boren. Al krijgen de woorden soms te zwierig tegenwicht van de spelmatige gekte. Voor de finishing touch zorgen gezang (Who's afraid of the big, big, big, big, big Bad wooooooooooooolf?) en ontladingsgeschreeuw: Raaaaaaaaaa!

Smaakmaker: In dit filmpje ziet u terryn als supporter van KAA Gent en regisseur van de voetbalopera U dikke ma:

Els Van Steenberghe

De volledige recensie verschijnt volgende week (27 maart 2013) in Knack Focus.

Meer info: www.hetkip.be en www.dewerf.be

The Play = Qui a peur de Regina Louf?Gezelschap = Het KIP en KC De WerfIn een zin = Sterke dialogen die als nagels in liefdes- en levenswonden boren, krijgen soms iets té zwierig tegenwicht van vrolijke kostuums, warm licht en een decor dat naar stoeiend spel snakt. Hoogtepunt = De scène waarin Martha (Tom Ternest) haar gedacht zegt tegen haar man (Vanden Thoren) maar dit niet rechtstreeks tegen hem doet. Ze 'oefent' met een stronk selder. Score = * * * *Quote = 'Ben jij theaterrecensent? (stilte en groeiend gegrinnik) Saaaaaaai!'Zelfs theaterjunkiesmaken zulk een hilarisch én bijtend stuk zelden mee. Dat de lachtranen over onze wangen rolden, heeft overigens niets te maken met de sprookjeskostuums of het tot valpartijen uitnodigende trappendecor en al helemaal niet met het thema (verlepte liefde en het mysterie Regina Louf alias Getuige X1 tijdens de Affaire Dutroux). Wat er wél gruwelijk grappig is aan deze parodie op Edward Albee's relatiedrama Who' s afraid of Virginia Woolf?, is het doordacht combineren van al het opgesomde. Starring: Yahya terryn. Deze deugniet kent geen taboes en ziet het theater als een XXL-speeltuin waar de zotheid als glijmiddel voor de ernst dient. Zijn spitsbroeders? Vier kapoenen die erin slagen om kolder aan integriteit te koppelen (jawel): Tom Ternest, Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren én Veerle Baetens, die als vinnige comédienne imponeert. Met dit hilarisch kleinood zet het KIP zijn koers pront verder als dolgedraaid gezelschap dat gekscherend doch vastberaden de smerigheid des mensen over de scène uitsmeert. Met sterke dialogen die als nagels in liefdes- en levenswonden boren. Al krijgen de woorden soms te zwierig tegenwicht van de spelmatige gekte. Voor de finishing touch zorgen gezang (Who's afraid of the big, big, big, big, big Bad wooooooooooooolf?) en ontladingsgeschreeuw: Raaaaaaaaaa! Smaakmaker: In dit filmpje ziet u terryn als supporter van KAA Gent en regisseur van de voetbalopera U dikke ma: Els Van SteenbergheDe volledige recensie verschijnt volgende week (27 maart 2013) in Knack Focus.Meer info: www.hetkip.be en www.dewerf.be