The Play = Ghost

Gezelschap = Abattoir Fermé

In een zin = Ghost is niets meer of minder dan een verrukkelijk vormgegeven nachtmerrie.

Hoogtepunt = Terwijl een verlepte vrouw tussen de varens wegzinkt, duikt wat verder een louche burgermannetje op. Net wanneer hij zijn smoezelige doos tussen de planten moffelt, sluipt een jong kereltje dichterbij en verschijnt wat verder een huisvrouw tussen de varens. Gespeeld door de actrice die zonet nog de verlepte vrouw vertolkte. Het is een waar plezier de acteurs continu te zien transformeren van de ene griezelfiguur in de andere gruwelpersoon.

Score = * * *

Terwijl gewone mensen hun vakantiekiekjes in een bont fotoalbum plakken, snellen de lieden van Abattoir Fermé na hun vakantie meteen het repetitiekot in. Daar transformeren ze hun vakantiefoto's tot geestig gruwelijke tableaux vivants. Te midden de varens, deze keer.

Ghost is het relaas van Stef Lernous' reis naar Down South (de streek rond Louisiana, Georgia en Mississippi). In Ghost voert Lernous de spoken in een getormenteerd mensenhoofd op. Daar scharrelen vreemdgaande huisvrouwen, snuivende sloebers, moordenaars met jachtgeweren, schransende mannen, zingende deernen en huilende meisjes rond. Met vampierwijde ogen, grimassende monden en de fles nep bloed in de aanslag.

Je beleeft het stuk zoals je door de moerassen van Louisiana zou waren en je verbeelding de vrije loop zou laten terwijl je krekels, kikkers, sprinkhanen en klappertandende krokodillen hoort (of denkt te horen). Ghost is niets meer maar zeker niets minder dan een verrukkelijk vormgegeven nachtmerrie. Via de moerassen van de Missisippi duik je naar de donkerste kantjes des mensen. Grappig, griezelig én veel leuker dan staren naar beduimelde vakantiekiekjes met lullige bijschriften.

Smaakmaker / Inspiratiebron:

Els Van Steenberghe

De volledige recensie verschijnt binnenkort in Knack Focus.

Meer info: www.abattoirferme.be

The Play = GhostGezelschap = Abattoir FerméIn een zin = Ghost is niets meer of minder dan een verrukkelijk vormgegeven nachtmerrie.Hoogtepunt = Terwijl een verlepte vrouw tussen de varens wegzinkt, duikt wat verder een louche burgermannetje op. Net wanneer hij zijn smoezelige doos tussen de planten moffelt, sluipt een jong kereltje dichterbij en verschijnt wat verder een huisvrouw tussen de varens. Gespeeld door de actrice die zonet nog de verlepte vrouw vertolkte. Het is een waar plezier de acteurs continu te zien transformeren van de ene griezelfiguur in de andere gruwelpersoon.Score = * * * Terwijl gewone mensen hun vakantiekiekjes in een bont fotoalbum plakken, snellen de lieden van Abattoir Fermé na hun vakantie meteen het repetitiekot in. Daar transformeren ze hun vakantiefoto's tot geestig gruwelijke tableaux vivants. Te midden de varens, deze keer. Ghost is het relaas van Stef Lernous' reis naar Down South (de streek rond Louisiana, Georgia en Mississippi). In Ghost voert Lernous de spoken in een getormenteerd mensenhoofd op. Daar scharrelen vreemdgaande huisvrouwen, snuivende sloebers, moordenaars met jachtgeweren, schransende mannen, zingende deernen en huilende meisjes rond. Met vampierwijde ogen, grimassende monden en de fles nep bloed in de aanslag. Je beleeft het stuk zoals je door de moerassen van Louisiana zou waren en je verbeelding de vrije loop zou laten terwijl je krekels, kikkers, sprinkhanen en klappertandende krokodillen hoort (of denkt te horen). Ghost is niets meer maar zeker niets minder dan een verrukkelijk vormgegeven nachtmerrie. Via de moerassen van de Missisippi duik je naar de donkerste kantjes des mensen. Grappig, griezelig én veel leuker dan staren naar beduimelde vakantiekiekjes met lullige bijschriften.Smaakmaker / Inspiratiebron: Els Van SteenbergheDe volledige recensie verschijnt binnenkort in Knack Focus.Meer info: www.abattoirferme.be