Disney heeft bekendgemaakt dat de zeventien jaar oude musical zich de meest succesvolle entertainmentproductie uit de geschiedenis noemen. De musicalversie van de Leeuwenkoning stoot "The Phantom of the Opera" met een opbrengst van 4,8 miljard euro van de troon. Wereldwijd brachten ruim 75 miljoen mensen een bezoek aan "The Lion King".

Vorig jaar wist de productie het record van "The phantom of the opera" op Broadway al te verbreken, maar nu heeft de musical het wereldwijde record dus ook te pakken. Avatar, de meest winstgevende film aller tijden, is goed voor 'slechts' 2,1 miljard euro.

"Het is moeilijk om niet emotioneel te worden als je realiseert dat de show zo'n impact heeft gehad. Het is altijd onze bedoeling geweest om een puur verhaal te brengen dat het publiek emotioneert", vertelt Thomas Schumacher, producent bij The Walt Disney Company. (JC)

Disney heeft bekendgemaakt dat de zeventien jaar oude musical zich de meest succesvolle entertainmentproductie uit de geschiedenis noemen. De musicalversie van de Leeuwenkoning stoot "The Phantom of the Opera" met een opbrengst van 4,8 miljard euro van de troon. Wereldwijd brachten ruim 75 miljoen mensen een bezoek aan "The Lion King". Vorig jaar wist de productie het record van "The phantom of the opera" op Broadway al te verbreken, maar nu heeft de musical het wereldwijde record dus ook te pakken. Avatar, de meest winstgevende film aller tijden, is goed voor 'slechts' 2,1 miljard euro."Het is moeilijk om niet emotioneel te worden als je realiseert dat de show zo'n impact heeft gehad. Het is altijd onze bedoeling geweest om een puur verhaal te brengen dat het publiek emotioneert", vertelt Thomas Schumacher, producent bij The Walt Disney Company. (JC)