Exact dertig jaar geleden toont Anne Teresa De Keersmaeker Rosas danst Rosas aan de wereld. De voorstelling brengt die wereld in vervoering en groeit uit tot een internationale klassieker die tot op vandaag wordt opgevoerd (zélfs door Beyoncé...) en waarvan op YouTube tal van grappige tienerversies circuleren.

Daarom dagen Rosas en fABULEUS nu iedereen uit om zelf de stoelenscène van Rosas danst Rosas te dansen, er een filmpje van te maken en het op YouTube te zetten. De inzendingen worden verzameld op www.rosasdanstrosas.be. Daar vind je vier filmpjes waarin de verschillende bewegingen van de 'stoelenscène' uitgelegd worden. Zo wil Rosas jongeren aanzetten tot dansen, hen inzicht geven in de finesse van het materiaal én ook het plezier van het puzzelen met choreografische structuren.

Stubru-DJ's Siska Schoeters, Ayco Duyster, Babette Moonen en Ine Vanden Eede probeerden het al uit:

Ayco Duster vond het bij momenten 'pure wiskunde: tellen, tellen, tellen. Maar als het dan lukte kon ik er ook echt van genieten om helemaal 'in' de bewegingen te zitten. Het mooie is ook dat de bewegingen op zich eenvoudig zijn - iedereen kan ze uitvoeren - maar dat de choreografie heel slim in elkaar zit.'

Met de herneming van Rosas danst Rosas op 8, 9, 10 en 12 oktober 2013 in Kaaitheater zullen de meest tot de verbeelding sprekende video's worden gescreend. (EVS)

Alle info: www.rosasdanstrosas.be

De originele scène:

Exact dertig jaar geleden toont Anne Teresa De Keersmaeker Rosas danst Rosas aan de wereld. De voorstelling brengt die wereld in vervoering en groeit uit tot een internationale klassieker die tot op vandaag wordt opgevoerd (zélfs door Beyoncé...) en waarvan op YouTube tal van grappige tienerversies circuleren. Daarom dagen Rosas en fABULEUS nu iedereen uit om zelf de stoelenscène van Rosas danst Rosas te dansen, er een filmpje van te maken en het op YouTube te zetten. De inzendingen worden verzameld op www.rosasdanstrosas.be. Daar vind je vier filmpjes waarin de verschillende bewegingen van de 'stoelenscène' uitgelegd worden. Zo wil Rosas jongeren aanzetten tot dansen, hen inzicht geven in de finesse van het materiaal én ook het plezier van het puzzelen met choreografische structuren.Stubru-DJ's Siska Schoeters, Ayco Duyster, Babette Moonen en Ine Vanden Eede probeerden het al uit: Ayco Duster vond het bij momenten 'pure wiskunde: tellen, tellen, tellen. Maar als het dan lukte kon ik er ook echt van genieten om helemaal 'in' de bewegingen te zitten. Het mooie is ook dat de bewegingen op zich eenvoudig zijn - iedereen kan ze uitvoeren - maar dat de choreografie heel slim in elkaar zit.' Met de herneming van Rosas danst Rosas op 8, 9, 10 en 12 oktober 2013 in Kaaitheater zullen de meest tot de verbeelding sprekende video's worden gescreend. (EVS) Alle info: www.rosasdanstrosas.be De originele scène: