Zo probeert het metropersoneel de aandacht van de New Yorkers te vestigen op wat "de invasie van de ratten" genoemd wordt. De verontwaardigde metrowerknemers kaarten de kwestie op innoverende wijze aan. Wie de mooiste foto van een rat in de New Yorkse metro inzendt, wint een abonnement voor één maand. De eerste foto's staan al online.

"De ratten vermenigvuldigen zich sterk in de metro van New York", zegt de Transport Workers Union, de vakbond voor het metropersoneel en initiatiefnemer van de fotowedstrijd. "Die agressieve ratten zijn vermetel genoeg om de perrons te verkennen. Enkelen hebben zelfs reizigers gebeten."

De beheerder van de New Yorkse metro, de Metropolitan Transport Authority, heeft de ratten al in 20 stations de oorlog verklaard, maar dat vertegenwoordigt slechts 4 procent van alle metrostations. Het voorbije jaar deed een video van een rat die rustig rondwandelt op een slapende reiziger in een metrostel al de ronde op de sociale netwerken. De metro van de Amerikaanse grootstad is gekend voor diens ongezondheid en de tropische temperaturen die er tijdens de zomer heersen. (Belga/INM)

Zo probeert het metropersoneel de aandacht van de New Yorkers te vestigen op wat "de invasie van de ratten" genoemd wordt. De verontwaardigde metrowerknemers kaarten de kwestie op innoverende wijze aan. Wie de mooiste foto van een rat in de New Yorkse metro inzendt, wint een abonnement voor één maand. De eerste foto's staan al online. "De ratten vermenigvuldigen zich sterk in de metro van New York", zegt de Transport Workers Union, de vakbond voor het metropersoneel en initiatiefnemer van de fotowedstrijd. "Die agressieve ratten zijn vermetel genoeg om de perrons te verkennen. Enkelen hebben zelfs reizigers gebeten." De beheerder van de New Yorkse metro, de Metropolitan Transport Authority, heeft de ratten al in 20 stations de oorlog verklaard, maar dat vertegenwoordigt slechts 4 procent van alle metrostations. Het voorbije jaar deed een video van een rat die rustig rondwandelt op een slapende reiziger in een metrostel al de ronde op de sociale netwerken. De metro van de Amerikaanse grootstad is gekend voor diens ongezondheid en de tropische temperaturen die er tijdens de zomer heersen. (Belga/INM)