Aki Saito is al twintig jaar verbonden aan het Koninklijk Ballet Vlaanderen en gaf aan zowat alle heldinnen van het balletrepertoire gestalte. Zij begon haar balletopleiding in haar geboorteland Japan maar kwam door prijzen en een beurs aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen terecht. Daar ontmoette ze haar danspartner Wim Vanlessen.

Wim Vanlessen is evengoed al twintig jaar aan het huis verbonden. Hij zette, vaak samen met Saito, onvergetelijke interpretaties neer in onder meer Onegin, The Sleeping Beauty, Het Zwanenmeer en Romeo and Juliet. Net als Saito is hij ook op internationaal vlak een graag geziene gastdanser.

Beide zullen te zien zijn in Ravel, de creatie die op 28 mei 2016 in première gaat.

(EVS)

Smaakmaker:

Aki Saito is al twintig jaar verbonden aan het Koninklijk Ballet Vlaanderen en gaf aan zowat alle heldinnen van het balletrepertoire gestalte. Zij begon haar balletopleiding in haar geboorteland Japan maar kwam door prijzen en een beurs aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen terecht. Daar ontmoette ze haar danspartner Wim Vanlessen.Wim Vanlessen is evengoed al twintig jaar aan het huis verbonden. Hij zette, vaak samen met Saito, onvergetelijke interpretaties neer in onder meer Onegin, The Sleeping Beauty, Het Zwanenmeer en Romeo and Juliet. Net als Saito is hij ook op internationaal vlak een graag geziene gastdanser. Beide zullen te zien zijn in Ravel, de creatie die op 28 mei 2016 in première gaat.(EVS)Smaakmaker: