Les Productions de la plume, het productiehuis achter Dieudonné, had een kort geding aangespannen, maar de rechter zegt nu dat het contract verbroken mocht worden.

"De rechter heeft geoordeeld dat het productiehuis de polemische inhoud van het optreden heeft verdoezeld, door te beweren dat het optreden de titel 'La bête' droeg", zegt meester Christophe Goosens, advocaat van de Liga tegen Antisemitisme.

In werkelijkheid droeg het optreden de titel "La bête immonde", een - door de Duitse toneelschrijver Bertolt Brecht bedachte - verwijzing naar nazisme en antisemitisme. (Belga/LP)

Les Productions de la plume, het productiehuis achter Dieudonné, had een kort geding aangespannen, maar de rechter zegt nu dat het contract verbroken mocht worden."De rechter heeft geoordeeld dat het productiehuis de polemische inhoud van het optreden heeft verdoezeld, door te beweren dat het optreden de titel 'La bête' droeg", zegt meester Christophe Goosens, advocaat van de Liga tegen Antisemitisme.In werkelijkheid droeg het optreden de titel "La bête immonde", een - door de Duitse toneelschrijver Bertolt Brecht bedachte - verwijzing naar nazisme en antisemitisme. (Belga/LP)