Het theater geeft aan dat wel gevraagd zal worden naar de coronacheck-app. Mensen die de check niet kunnen of willen laten zien, mogen niet naar binnen.

De organisatoren ondernemen de actie in de eerste plaats omdat de try-outs van Maassen zijn uitverkocht en ze geen bezoekers willen teleurstellen. In de tweede plaats omdat ze er nu wel klaar mee zijn. Zeker na het zien van de beelden van volle voetbalstadions en de drukbezochte Formule 1 in Zandvoort vinden ze het genoeg geweest, zo is te lezen in de brief aan de 240 kaarthouders van de twee try-outs.

'We hebben heel veel reacties gekregen en ik denk dat 98 procent daarvan positief is', reageert woordvoerster Simone Lensink. 'Mensen noemen het besluit moedig en ook hebben zich mensen gemeld die wel willen meebetalen aan de mogelijke boete voor het overtreden van de coronaregels.'

Die zou zo'n 5000 euro kunnen bedragen. Theo Maassen zelf staat ook achter het besluit van De Liefde.

Het theater geeft aan dat wel gevraagd zal worden naar de coronacheck-app. Mensen die de check niet kunnen of willen laten zien, mogen niet naar binnen. De organisatoren ondernemen de actie in de eerste plaats omdat de try-outs van Maassen zijn uitverkocht en ze geen bezoekers willen teleurstellen. In de tweede plaats omdat ze er nu wel klaar mee zijn. Zeker na het zien van de beelden van volle voetbalstadions en de drukbezochte Formule 1 in Zandvoort vinden ze het genoeg geweest, zo is te lezen in de brief aan de 240 kaarthouders van de twee try-outs. 'We hebben heel veel reacties gekregen en ik denk dat 98 procent daarvan positief is', reageert woordvoerster Simone Lensink. 'Mensen noemen het besluit moedig en ook hebben zich mensen gemeld die wel willen meebetalen aan de mogelijke boete voor het overtreden van de coronaregels.' Die zou zo'n 5000 euro kunnen bedragen. Theo Maassen zelf staat ook achter het besluit van De Liefde.