Op het grote scherm speelde Meryl Streep, drievoudig Oscarwinnares, al inspirerende politieke figuren na als Margaret Thatcher (The Iron Lady, 2011) en Emmeline Pankhurst (Sufragette, 2015), maar ook deze vertolking lijkt op haar lijf geschreven.

Veel meer dan een dik pak, een blonde pruik en oranje schmink had Streep niet nodig om de republikeinse presidentskandidaat Trump geloofwaardig neer te zetten. Hiermee verraste Meryl Streep niet alleen het publiek, maar ook de organisatie van het gala. 'Niemand had haar in verkleedkleren gezien voor haar komst op het podium', zei de organisatie van het gala in the Times. Zelf benadrukte de actrice dat die imitatie van de presidentskandidaat een eenmalige opvoering was.

Duet 'Brush Up Your Shakespeare'

Streep's 'Trump' en Christine Baranski, verkleed als Hillary Clinton, zongen samen 'Brush Up Your Shakespeare' van Cole Porter, een duet uit de Broadway musical Kiss Me Kate (1948) dat normaal door twee mannen wordt gezongen. Zoals gewoonlijk geeft het duet aan het publiek tips hoe je een vrouw best versiert met behulp van Shakespeare-quotes. Het lijkt er dus op dat Streep, een trouwe supporter van de democratische presidentskandidaat Hillary Clinton, vindt dat Trump's kennis over omgaan met vrouwen wel wat opgefrist mag worden. (OV)

Op het grote scherm speelde Meryl Streep, drievoudig Oscarwinnares, al inspirerende politieke figuren na als Margaret Thatcher (The Iron Lady, 2011) en Emmeline Pankhurst (Sufragette, 2015), maar ook deze vertolking lijkt op haar lijf geschreven.Veel meer dan een dik pak, een blonde pruik en oranje schmink had Streep niet nodig om de republikeinse presidentskandidaat Trump geloofwaardig neer te zetten. Hiermee verraste Meryl Streep niet alleen het publiek, maar ook de organisatie van het gala. 'Niemand had haar in verkleedkleren gezien voor haar komst op het podium', zei de organisatie van het gala in the Times. Zelf benadrukte de actrice dat die imitatie van de presidentskandidaat een eenmalige opvoering was.Duet 'Brush Up Your Shakespeare'Streep's 'Trump' en Christine Baranski, verkleed als Hillary Clinton, zongen samen 'Brush Up Your Shakespeare' van Cole Porter, een duet uit de Broadway musical Kiss Me Kate (1948) dat normaal door twee mannen wordt gezongen. Zoals gewoonlijk geeft het duet aan het publiek tips hoe je een vrouw best versiert met behulp van Shakespeare-quotes. Het lijkt er dus op dat Streep, een trouwe supporter van de democratische presidentskandidaat Hillary Clinton, vindt dat Trump's kennis over omgaan met vrouwen wel wat opgefrist mag worden. (OV)