Sinds 2006 worden de 'Faustprijzen' jaarlijks uitgereikt met medewerking van de Deutschen Akademie der Darstellenden Künste. De jury bestaat uit regisseurs, intendanten en andere kunstkenners.Zaterdagavond 16 november 2013 nam tijdens een galashow in het Schiller Theater in Berlijn Luk Perceval 'Der Faust Theaterpreis 2013' voor de beste (theater)regie in ontvangst voor Jeder stirbt für sich allein, zijn enscenering van Hans Fallada's roman Alone in Berlin.

De voorstelling ging in oktober 2012 in première en werd eerder ook geselecteerd voor het Berliner Theatertreffen 2013 en werd door de Duitse theatercritici bekroond tot 'Inszenierung des Jahres 2013'. Ook scenograaf Annette Kurz mocht een 'Faust' in ontvangst nemen voor haar decorontwerp van dezelfde voorstelling. Kurz bouwde een gigantisch stadsplan van Berlijn ten tijde van WOII.

Het stuk vertelt het (waargebeurde) verhaal van een arbeiderskoppel Anna en Otto Quangel die besluiten om stil verzet te plegen tegen de Nazi's. Ze verspreiden postkaartjes waarop de reden staat van hun verzet: 'Der Führer hat mir meinen Sohn ermordet!'

(E.V.S.)

De prijsuitreiking werd live uitgezonden: http://www.3sat.de/mediathek/?mode=play&obj=39778 (de genomineerden voor de regieprijs worden voorgesteld vanaf 28:47)

Smaakmaker: trailer van de bekroonde regie -

Sinds 2006 worden de 'Faustprijzen' jaarlijks uitgereikt met medewerking van de Deutschen Akademie der Darstellenden Künste. De jury bestaat uit regisseurs, intendanten en andere kunstkenners.Zaterdagavond 16 november 2013 nam tijdens een galashow in het Schiller Theater in Berlijn Luk Perceval 'Der Faust Theaterpreis 2013' voor de beste (theater)regie in ontvangst voor Jeder stirbt für sich allein, zijn enscenering van Hans Fallada's roman Alone in Berlin. De voorstelling ging in oktober 2012 in première en werd eerder ook geselecteerd voor het Berliner Theatertreffen 2013 en werd door de Duitse theatercritici bekroond tot 'Inszenierung des Jahres 2013'. Ook scenograaf Annette Kurz mocht een 'Faust' in ontvangst nemen voor haar decorontwerp van dezelfde voorstelling. Kurz bouwde een gigantisch stadsplan van Berlijn ten tijde van WOII. Het stuk vertelt het (waargebeurde) verhaal van een arbeiderskoppel Anna en Otto Quangel die besluiten om stil verzet te plegen tegen de Nazi's. Ze verspreiden postkaartjes waarop de reden staat van hun verzet: 'Der Führer hat mir meinen Sohn ermordet!'(E.V.S.)De prijsuitreiking werd live uitgezonden: http://www.3sat.de/mediathek/?mode=play&obj=39778 (de genomineerden voor de regieprijs worden voorgesteld vanaf 28:47)Smaakmaker: trailer van de bekroonde regie -