Johan Simons, voormalig leider van NTGent, opent op 7 oktober zijn eerste seizoen als intendant bij de Münchner Kammerspiele.

Een fragment uit zijn toespraak bij het seizoensprogramma. "Neem nu de hetze die vorig jaar woedde in Vlaanderen over het begrip repertoiretheater. (...) Mijn hypothese is dat veel te maken heeft met het feit dat er in Vlaanderen geen repertoiresysteem is."

"Voorstellingen gaan in première en spelen vervolgens veertig keer. Een groot deel van die speelbeurten vindt plaats in andere theaters en culturele zalen. (...)"

"Dat is anders in het Duitse repertoiresysteem. Daarin wordt elke voorstelling opgenomen in een systeem van andere, regelmatig terugkerende voorstellingen. Zo ontstaat een dynamiek waarbij voorstellingen een dialoog aangaan met andere voorstellingen."

Liv Laveyne

Het septembernummer van Etcetera publiceert de volledige speech.

Johan Simons, voormalig leider van NTGent, opent op 7 oktober zijn eerste seizoen als intendant bij de Münchner Kammerspiele. Een fragment uit zijn toespraak bij het seizoensprogramma. "Neem nu de hetze die vorig jaar woedde in Vlaanderen over het begrip repertoiretheater. (...) Mijn hypothese is dat veel te maken heeft met het feit dat er in Vlaanderen geen repertoiresysteem is." "Voorstellingen gaan in première en spelen vervolgens veertig keer. Een groot deel van die speelbeurten vindt plaats in andere theaters en culturele zalen. (...)" "Dat is anders in het Duitse repertoiresysteem. Daarin wordt elke voorstelling opgenomen in een systeem van andere, regelmatig terugkerende voorstellingen. Zo ontstaat een dynamiek waarbij voorstellingen een dialoog aangaan met andere voorstellingen."Liv Laveyne