De tijd dat de jeugdtheatergezelschappen zich braafjes tot het sprookjesrepertoire beperkten, ligt gelukkig ver achter ons. Maar dat de schermutselingen in Brussel hen op het politieke strijdtoneel lokken, is ongezien.

Barbara Wyckmans - leading lady van HETPALEIS - beschouwt de kunsten terecht als een kinderrecht dat elk individu aanzet tot nadenken over het leven. Volgend seizoen laat ze haar publiek nadenken over het leven in hun land. In volle verkiezingsstrijd. Wat een timing.

Frank Adam en Koen De Sutter - beide regelmatige 'HETPALEISlogees' - tekenen voor deze uitdaging. Adam schrijft de tekst en haalt voor België vooral inspiratie uit zijn Confidenties aan een ezelsoor en dan vooral uit Boek Vijf, Belgische Fabels waarin hij de knelpunten van onze samenleving 'met een warm, menselijk absurdisme' beschrijft. Koen De Sutter regisseert Stefaan Degand, Erik Van Herreweghe, Ariane Van Vliet en Jonas Vermeulen. Ze vertolken de inwoners van 'Belgistan' waar de mensen 'bars, achterdochtig, depressief, suïcidaal, ongastvrij en paranoïde zijn'. Het stuk wil graven naar de achterliggende redenen waarom deze mensen (de Belgen dus) zo stuurs in het leven staan in hun Absurdistan...

Naast onversneden politiek theater is er volgend seizoen gelukkig ook ruimte voor romantiek (Romeo en Julia in een regie van de jonge regisseur Simon De Vos), fantasievolle sprookjes (Godfried, een ode aan de Godfried Bomans die in 2013 honderd jaar geleden geboren is), ontroerend familiedrama (Loop!, samen met figurentheater Ultima Thule) en Israëlisch/Nederlandse feestjes met een wereld verbeterende missie (Het beloofde feest van Ilay den Boer).

Els Van Steenberghe

Smaakmaker: Een fragment uit Aleksej, het vorige stuk dat het duo Adam - De Sutter bij HETPALEIS maakte.

Alle info: www.hetpaleis.be

De tijd dat de jeugdtheatergezelschappen zich braafjes tot het sprookjesrepertoire beperkten, ligt gelukkig ver achter ons. Maar dat de schermutselingen in Brussel hen op het politieke strijdtoneel lokken, is ongezien. Barbara Wyckmans - leading lady van HETPALEIS - beschouwt de kunsten terecht als een kinderrecht dat elk individu aanzet tot nadenken over het leven. Volgend seizoen laat ze haar publiek nadenken over het leven in hun land. In volle verkiezingsstrijd. Wat een timing. Frank Adam en Koen De Sutter - beide regelmatige 'HETPALEISlogees' - tekenen voor deze uitdaging. Adam schrijft de tekst en haalt voor België vooral inspiratie uit zijn Confidenties aan een ezelsoor en dan vooral uit Boek Vijf, Belgische Fabels waarin hij de knelpunten van onze samenleving 'met een warm, menselijk absurdisme' beschrijft. Koen De Sutter regisseert Stefaan Degand, Erik Van Herreweghe, Ariane Van Vliet en Jonas Vermeulen. Ze vertolken de inwoners van 'Belgistan' waar de mensen 'bars, achterdochtig, depressief, suïcidaal, ongastvrij en paranoïde zijn'. Het stuk wil graven naar de achterliggende redenen waarom deze mensen (de Belgen dus) zo stuurs in het leven staan in hun Absurdistan... Naast onversneden politiek theater is er volgend seizoen gelukkig ook ruimte voor romantiek (Romeo en Julia in een regie van de jonge regisseur Simon De Vos), fantasievolle sprookjes (Godfried, een ode aan de Godfried Bomans die in 2013 honderd jaar geleden geboren is), ontroerend familiedrama (Loop!, samen met figurentheater Ultima Thule) en Israëlisch/Nederlandse feestjes met een wereld verbeterende missie (Het beloofde feest van Ilay den Boer).Els Van SteenbergheSmaakmaker: Een fragment uit Aleksej, het vorige stuk dat het duo Adam - De Sutter bij HETPALEIS maakte.Alle info: www.hetpaleis.be