The Play = Sinatra

Gezelschap = Vernieuwd Gents Volkstoneel

In een zin = Onbeschaamd romantisch 'feelgoodtoneel' met een goed verhaal, sterk spel en mooie muziek.

Hoogtepunt = Het magische moment waarop Zabarylo haar entree maakt in het volkscafé. In rood jurkje, met paraplu en de toog als catwalk gebruikend.

Score = * * *

Maffioso in bijberoep of niet, Frank Sinatra veroverde al croonend de wereld. Sindsdien behoren stroopzinnen als 'The time is right, your perfume fills my head, the stars get red and, oh, the night's so blue. And then I go and spoil it all by saying something stupid like 'I love you'' tot het collectief geheugen. Sinatra maakte furore in de vorige eeuw. Anno 2013 is het croonen opnieuw hot. Ook Bob De Moors Vernieuwd Gents Volkstoneel springt op de croontrein.

Sinatra is geschreven door huisauteur Jo Van Damme. Hij levert een verhaal af dat zich afspeelt in een Gents bruin café. Het lijkt aanvankelijk extreem magertjes maar geeft gaandeweg zijn diepgang en finesse prijs. Het is geen 'whodunit' maar eerder een 'who is it' over pijnlijke gevolgen van verkeerde levenskeuzes. Het oeuvre van de maffiacrooner wordt niet uitgemolken maar enkele zorgvuldig gekozen hits worden met gevoel en ingetogenheid gezongen door Dirk Buyse en Tanya Zabarylo. De liedjes maken deel uit van het te ontrafelen geheim. Want tussen stamgast Ronny (De Buyse), cafébaas T (De Moor) en 'lady in red' Zabarylo is er véél meer aan de hand dan wat onnozel geflirt. In de woorden van de maestro: ze doen weinig meer dan 'something stupid' zeggen maar eigenlijk bedoelen ze 'I love you'.

Smaakmaker:

EN

Het bandje van actrice Tanya Zabarylo:

https://soundcloud.com/#tboneandbrickstone

Els Van Steenberghe

De volledige recensie verschijnt woensdag 7 augustus 2013 in Knack Focus.

Meer info: www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

The Play = SinatraGezelschap = Vernieuwd Gents VolkstoneelIn een zin = Onbeschaamd romantisch 'feelgoodtoneel' met een goed verhaal, sterk spel en mooie muziek.Hoogtepunt = Het magische moment waarop Zabarylo haar entree maakt in het volkscafé. In rood jurkje, met paraplu en de toog als catwalk gebruikend. Score = * * * Maffioso in bijberoep of niet, Frank Sinatra veroverde al croonend de wereld. Sindsdien behoren stroopzinnen als 'The time is right, your perfume fills my head, the stars get red and, oh, the night's so blue. And then I go and spoil it all by saying something stupid like 'I love you'' tot het collectief geheugen. Sinatra maakte furore in de vorige eeuw. Anno 2013 is het croonen opnieuw hot. Ook Bob De Moors Vernieuwd Gents Volkstoneel springt op de croontrein.Sinatra is geschreven door huisauteur Jo Van Damme. Hij levert een verhaal af dat zich afspeelt in een Gents bruin café. Het lijkt aanvankelijk extreem magertjes maar geeft gaandeweg zijn diepgang en finesse prijs. Het is geen 'whodunit' maar eerder een 'who is it' over pijnlijke gevolgen van verkeerde levenskeuzes. Het oeuvre van de maffiacrooner wordt niet uitgemolken maar enkele zorgvuldig gekozen hits worden met gevoel en ingetogenheid gezongen door Dirk Buyse en Tanya Zabarylo. De liedjes maken deel uit van het te ontrafelen geheim. Want tussen stamgast Ronny (De Buyse), cafébaas T (De Moor) en 'lady in red' Zabarylo is er véél meer aan de hand dan wat onnozel geflirt. In de woorden van de maestro: ze doen weinig meer dan 'something stupid' zeggen maar eigenlijk bedoelen ze 'I love you'. Smaakmaker: ENHet bandje van actrice Tanya Zabarylo: https://soundcloud.com/#tboneandbrickstoneEls Van SteenbergheDe volledige recensie verschijnt woensdag 7 augustus 2013 in Knack Focus.Meer info: www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be