Ingenieur, avonturier, ondernemer en egyptofiel Edouard Louis Joseph Empain (1852-1929) bouwde begin 20e eeuw het voor die tijd ultramoderne Heliopolis, een volledig nieuwe stad die nu een buitenwijk is van de Egyptische hoofdstad Caïro waar het naar baron Empain genoemde paleis (foto) zich nog altijd bevindt.

De expo 'Herinneringen aan het Oosten' in het Museum van Mariemont toont echter niet alleen de verwezenlijkingen van baron Empain.

Ook de vele sporen die het Nabije Oosten, Noord-Afrika en het Ottomaanse Rijk in onze contreien hebben achtergelaten, komen aan bod. Of dacht u dat tulpen een Nederlandse uitvinding zijn?

(KVDB)

Ingenieur, avonturier, ondernemer en egyptofiel Edouard Louis Joseph Empain (1852-1929) bouwde begin 20e eeuw het voor die tijd ultramoderne Heliopolis, een volledig nieuwe stad die nu een buitenwijk is van de Egyptische hoofdstad Caïro waar het naar baron Empain genoemde paleis (foto) zich nog altijd bevindt. De expo 'Herinneringen aan het Oosten' in het Museum van Mariemont toont echter niet alleen de verwezenlijkingen van baron Empain. Ook de vele sporen die het Nabije Oosten, Noord-Afrika en het Ottomaanse Rijk in onze contreien hebben achtergelaten, komen aan bod. Of dacht u dat tulpen een Nederlandse uitvinding zijn? (KVDB)