In oktober 2013 neemt het Luikse Théâtre de la Place zijn intrek in het gerenoveerde gebouw van de Société Libre d'Emulation. De grote zaal wordt feestelijk geopend door een 'Belgische' Roméo en Juliette . Yves Beaunesne regisseert een cast waar Vlamingen de familie Capulet vertolken en de Walen de Montague spelen.

Tot de Vlaamse cast behoren, naast Bosmans, ook onder meer Mout Uyttersprot, François Beukelaers, Chris Thys, Bien De Moor en Els Olaerts. Naast een politiek kantje heeft de voorstelling ook een rockend kantje. De Luikse popband My Little Cheap Dictaphone componeert de muziek.

Tijdens dit openingsseizoen presenteert het huis ook nieuwe ensceneringen van King Lear en Hamlet. Andere opmerkelijke voorstellingen zijn onder meer Thomas Ostermeiers De Meeuw (Toneelgroep Amsterdam), Peter Brooks The Suit, de Belgische première van Orphée et Eurydice (een voorstelling van het Ballet National de Marseille waarvoor de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck de scenografie ontwierp), Anne Teresa De Keersmaeker Vortex Temporum (Rosas) en Johan Simons Dantons Dood (Toneelgroep Amsterdam).

Smaakmaker:

(E.V.S.)

Alle info: www.theatredelaplace.be

In oktober 2013 neemt het Luikse Théâtre de la Place zijn intrek in het gerenoveerde gebouw van de Société Libre d'Emulation. De grote zaal wordt feestelijk geopend door een 'Belgische' Roméo en Juliette . Yves Beaunesne regisseert een cast waar Vlamingen de familie Capulet vertolken en de Walen de Montague spelen. Tot de Vlaamse cast behoren, naast Bosmans, ook onder meer Mout Uyttersprot, François Beukelaers, Chris Thys, Bien De Moor en Els Olaerts. Naast een politiek kantje heeft de voorstelling ook een rockend kantje. De Luikse popband My Little Cheap Dictaphone componeert de muziek. Tijdens dit openingsseizoen presenteert het huis ook nieuwe ensceneringen van King Lear en Hamlet. Andere opmerkelijke voorstellingen zijn onder meer Thomas Ostermeiers De Meeuw (Toneelgroep Amsterdam), Peter Brooks The Suit, de Belgische première van Orphée et Eurydice (een voorstelling van het Ballet National de Marseille waarvoor de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck de scenografie ontwierp), Anne Teresa De Keersmaeker Vortex Temporum (Rosas) en Johan Simons Dantons Dood (Toneelgroep Amsterdam).Smaakmaker: (E.V.S.)Alle info: www.theatredelaplace.be