'Ik houd ontzettend van discobollen. Omdat die ontelbare kleine spiegelende deeltjes de wereld reflecteren. Net zoals een mens. Wij bestaan in en reflecteren onze omgeving. Onze omgeving maakt ons tot wie we zijn', vertelt choreograaf Marc Vanrunxt over de titel van zijn nieuwste creatie Discografie.

Ook die creatie is een som van verschillende deeltjes.

Marc Vanrunxt: Ik houd van confrontaties en ben ontzettend nieuwsgierig. Dus werk ik erg graag samen met de meest uiteenlopende kunstenaars. In Discografie sla ik de handen in elkaar met Arco Renz. Hij en ik maken elk een solo voor Rob Fordeyn, een klassiek geschoolde balletdanser die andere dansstijlen wil verkennen.

Jullie maken samen een solo? Hoe gaat dat?

Vanrunxt: We werkten elk afzonderlijk met Rob en zullen nu de twee solo's in elkaar 'monteren'. Eigenlijk is Rob de derde choreograaf. Hij moet ons werk van zichzelf maken en met elkaar verbinden van binnenuit. Wij kunnen van buitenuit toekijken en wenken geven.

En jullie kunnen sturen met muziek en licht.

Vanrunxt: Dat houden we sober. Verwacht geen flashy discolicht of discomuziek. Tijdens ons eerste gesprek bleken onze platenkasten twee gemeenschappelijke platen te bezitten: The Queen is Dead van The Smiths en Introspective vanThe Pet Shop Boys. Daar is Daniël Vanverre mee aan de slag gegaan. Vanverres compositie en het simpelweg werken met elkaar is mijn grootste inspiratiebron. Ik vergelijk het met haute-couture: ik maak de dans op het lichaam van de danser. In een fijne repetitieruimte. Al helpen de golven, de geur en de zinderende kracht van de Noordzee ook al eens.

(E.V.S.)

Discografie

Kunst/Werk

Van 8 oktober 2013 tot 20 februari 2014 op reis door Vlaanderen

www.kunst-werk.be

Smaakmakers:

Trailer -

EN

The Queen is Dead - The Smiths

EN

Introspective - Pet Shop Boys

'Ik houd ontzettend van discobollen. Omdat die ontelbare kleine spiegelende deeltjes de wereld reflecteren. Net zoals een mens. Wij bestaan in en reflecteren onze omgeving. Onze omgeving maakt ons tot wie we zijn', vertelt choreograaf Marc Vanrunxt over de titel van zijn nieuwste creatie Discografie. Ook die creatie is een som van verschillende deeltjes. Marc Vanrunxt: Ik houd van confrontaties en ben ontzettend nieuwsgierig. Dus werk ik erg graag samen met de meest uiteenlopende kunstenaars. In Discografie sla ik de handen in elkaar met Arco Renz. Hij en ik maken elk een solo voor Rob Fordeyn, een klassiek geschoolde balletdanser die andere dansstijlen wil verkennen. Jullie maken samen een solo? Hoe gaat dat?Vanrunxt: We werkten elk afzonderlijk met Rob en zullen nu de twee solo's in elkaar 'monteren'. Eigenlijk is Rob de derde choreograaf. Hij moet ons werk van zichzelf maken en met elkaar verbinden van binnenuit. Wij kunnen van buitenuit toekijken en wenken geven. En jullie kunnen sturen met muziek en licht. Vanrunxt: Dat houden we sober. Verwacht geen flashy discolicht of discomuziek. Tijdens ons eerste gesprek bleken onze platenkasten twee gemeenschappelijke platen te bezitten: The Queen is Dead van The Smiths en Introspective vanThe Pet Shop Boys. Daar is Daniël Vanverre mee aan de slag gegaan. Vanverres compositie en het simpelweg werken met elkaar is mijn grootste inspiratiebron. Ik vergelijk het met haute-couture: ik maak de dans op het lichaam van de danser. In een fijne repetitieruimte. Al helpen de golven, de geur en de zinderende kracht van de Noordzee ook al eens. (E.V.S.)DiscografieKunst/WerkVan 8 oktober 2013 tot 20 februari 2014 op reis door Vlaanderenwww.kunst-werk.beSmaakmakers: Trailer - ENThe Queen is Dead - The SmithsEN Introspective - Pet Shop Boys