Jamie Parker kruipt in de huid van Harry, Paul Thornley vertolkt Ron Weasley en Noma Dumezweni speelt Hermelien in het langverwachte theaterstuk over de helden op middelbare leeftijd.

In de films werd Hermelien gespeeld door de blanke, Britse actrice Emma Watson. Op het podium krijgt het personage een andere huidskleur. Aangezien in de boekenreeks nergens specifiek wordt verwezen naar de etniciteit van Hermelien, was er geen enkele reden om tijdens de audities te discrimineren op basis van huidskleur.

In het stuk maken we een sprong voorwaarts in de tijd. We ontmoeten Harry Potter opnieuw, maar deze keer is hij een man van middelbare leeftijd die werkt op het Ministerie van Toverkunst. Hij is de vader van drie schoolgaande kinderen, waaronder zijn zoon Albus Severus, die gebukt gaat onder de familiegeschiedenis. Wie Albus zal spelen, is nog niet duidelijk. J.K. Rowling noemt het stuk het achtste deel in de reeks. Het belooft dus zeer getrouw te zijn aan de wereld die zij geschapen heeft. Scriptschrijver Jack Thorne bewerkte voor het stuk een origineel verhaal van Rowling.

Tickets voor de eerste voorstellingsronde zijn al uitverkocht.

Jamie Parker kruipt in de huid van Harry, Paul Thornley vertolkt Ron Weasley en Noma Dumezweni speelt Hermelien in het langverwachte theaterstuk over de helden op middelbare leeftijd. In de films werd Hermelien gespeeld door de blanke, Britse actrice Emma Watson. Op het podium krijgt het personage een andere huidskleur. Aangezien in de boekenreeks nergens specifiek wordt verwezen naar de etniciteit van Hermelien, was er geen enkele reden om tijdens de audities te discrimineren op basis van huidskleur. In het stuk maken we een sprong voorwaarts in de tijd. We ontmoeten Harry Potter opnieuw, maar deze keer is hij een man van middelbare leeftijd die werkt op het Ministerie van Toverkunst. Hij is de vader van drie schoolgaande kinderen, waaronder zijn zoon Albus Severus, die gebukt gaat onder de familiegeschiedenis. Wie Albus zal spelen, is nog niet duidelijk. J.K. Rowling noemt het stuk het achtste deel in de reeks. Het belooft dus zeer getrouw te zijn aan de wereld die zij geschapen heeft. Scriptschrijver Jack Thorne bewerkte voor het stuk een origineel verhaal van Rowling. Tickets voor de eerste voorstellingsronde zijn al uitverkocht.