The Play = 4: Still Life

Gezelschap = Theater Malpertuis / NB Projects

In een zin = Ondanks de betoverende kern van de voorstelling verliest Beutler zich voor- en nadien in weinigzeggende, te abstraxte scènes met hoepels en kolderkostuums.

Hoogtepunt = Het moment waarop de dansers stoppen met elkaar te negeren, hun hoepels weggooien en zich eindelijk overgeven aan elkaar en een even ingenieus gecomponeerd als betoverend mooi liefdesduet aanvatten. Dan toont Beutler weer dat ze de ongekroonde koningin van de minimalistische dans is die met een minimum aan bewegingen een maximum aan emotie en betekenis weet te genereren.

Score = * *

Hij en zij. Ze zitten op handen en knieën tegenover elkaar. Met hun zitvlak naar elkaar gekeerd. Elk leggen ze een been op de rug van de ander. Ze kruipen dichter bij elkaar en het been dat op de andere rug ligt, tillen ze omhoog. Het tweede been volgt. Hij en zij liggen nu met de benen in elkaar verstrengeld. Dan zakken de benen en plooien in elkaar. De twee schuifelen nog dichter bij elkaar. Ze zitten nu zo ineengedoken dat ze een 'hart van mensenvlees' vormen.

Nicole Beutler laat haar twee dansers vervolgens uit dat hart plooien en een soort paringsdans aanvatten die net niet in een tongkus eindigt. Dit magnifieke tafereel vormt de kern van het stuk. Het is jammer genoeg het enige moment dat echt raakt.

Ondanks die betoverende kern verliest Beutler zich voor- en nadien in weinigzeggende abstracte scènes met hoepels en kolderkostuums. Nochtans heeft de liefde tonen niets meer nodig dan een hij en een zij.

Smaakmaker: Trailer de eerste (bejubelde) voorstelling uit Beutlers reeks genummerde creaties - 1:Songs

Els Van Steenberghe

Meer info: www.malpertuis.be en www.nbprojects.nl

The Play = 4: Still LifeGezelschap = Theater Malpertuis / NB ProjectsIn een zin = Ondanks de betoverende kern van de voorstelling verliest Beutler zich voor- en nadien in weinigzeggende, te abstraxte scènes met hoepels en kolderkostuums.Hoogtepunt = Het moment waarop de dansers stoppen met elkaar te negeren, hun hoepels weggooien en zich eindelijk overgeven aan elkaar en een even ingenieus gecomponeerd als betoverend mooi liefdesduet aanvatten. Dan toont Beutler weer dat ze de ongekroonde koningin van de minimalistische dans is die met een minimum aan bewegingen een maximum aan emotie en betekenis weet te genereren.Score = * * Hij en zij. Ze zitten op handen en knieën tegenover elkaar. Met hun zitvlak naar elkaar gekeerd. Elk leggen ze een been op de rug van de ander. Ze kruipen dichter bij elkaar en het been dat op de andere rug ligt, tillen ze omhoog. Het tweede been volgt. Hij en zij liggen nu met de benen in elkaar verstrengeld. Dan zakken de benen en plooien in elkaar. De twee schuifelen nog dichter bij elkaar. Ze zitten nu zo ineengedoken dat ze een 'hart van mensenvlees' vormen. Nicole Beutler laat haar twee dansers vervolgens uit dat hart plooien en een soort paringsdans aanvatten die net niet in een tongkus eindigt. Dit magnifieke tafereel vormt de kern van het stuk. Het is jammer genoeg het enige moment dat echt raakt. Ondanks die betoverende kern verliest Beutler zich voor- en nadien in weinigzeggende abstracte scènes met hoepels en kolderkostuums. Nochtans heeft de liefde tonen niets meer nodig dan een hij en een zij.Smaakmaker: Trailer de eerste (bejubelde) voorstelling uit Beutlers reeks genummerde creaties - 1:Songs Els Van SteenbergheMeer info: www.malpertuis.be en www.nbprojects.nl