Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz droeg de twee instellingen in januari al voor en een commissie met binnenlandse en buitenlandse experts heeft de erkenning intussen bevestigd. Het Concertgebouw en de Vooruit vervoegen daarmee deSingel, de Ancienne Belgique, het Kunsthuis (Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen), Brussels Philharmonic en de Filharmonie.

Ambassadeurs

De Kunstinstellingen hebben een ambassadeursrol voor Vlaanderen. Ze moeten uitblinken in hun productie en presentatie en hun expertise delen met de kleinere spelers in de sector. De erkenning staat los van de subsidiëring.

Uniek voorbeeld

Bij de voordracht noemde Gatz de Vooruit "een uniek voorbeeld van permanente publieksvernieuwing". "De instelling behoort tot het DNA van het artistieke leven in Vlaanderen, maar ook daarbuiten." Wat het Concertgebouw betreft, zei de Open Vld-minister dat "de instelling er op korte termijn in geslaagd is om in binnen- en buitenland gekend te zijn voor haar hoogstaande, diverse en uitdagende programmatie".(Belga/LP)

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz droeg de twee instellingen in januari al voor en een commissie met binnenlandse en buitenlandse experts heeft de erkenning intussen bevestigd. Het Concertgebouw en de Vooruit vervoegen daarmee deSingel, de Ancienne Belgique, het Kunsthuis (Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen), Brussels Philharmonic en de Filharmonie.Ambassadeurs De Kunstinstellingen hebben een ambassadeursrol voor Vlaanderen. Ze moeten uitblinken in hun productie en presentatie en hun expertise delen met de kleinere spelers in de sector. De erkenning staat los van de subsidiëring.Uniek voorbeeld Bij de voordracht noemde Gatz de Vooruit "een uniek voorbeeld van permanente publieksvernieuwing". "De instelling behoort tot het DNA van het artistieke leven in Vlaanderen, maar ook daarbuiten." Wat het Concertgebouw betreft, zei de Open Vld-minister dat "de instelling er op korte termijn in geslaagd is om in binnen- en buitenland gekend te zijn voor haar hoogstaande, diverse en uitdagende programmatie".(Belga/LP)