Le Soir publiceerde op 18 november 2017 een enquête waarin verschillende medewerkers van Les Tanneurs Strosberg beschuldigden van intimiderend gedrag.

De tweetalige, 42-jarige Strosberg, is sinds 2002 aan de slag is als acteur en regisseur in het theaterlandschap in Vlaanderen en Wallonië en leidt sinds 2010 Les Tanneurs. Hij gaf in een reactie toe dat hij zich de afgelopen jaren schuldig maakte aan ongepast gedrag tegenover vrouwen. Sinds 2014 zou hij dit gedrag, naar eigen zeggen, achterwege gelaten hebben.

Strosberg werd in 2010 ook ontslagen als docent aan de Brusselse theaterschool Insas ten gevolge van ongepast gedrag.

Strosberg werd in 2010 ook ontslagen als docent aan de Brusselse theaterschool Insas ten gevolge van ongepast gedrag. De raad van bestuur van Les Tanneurs was daarvan op de hoogte toen men Strosberg eind oktober 2009 aanduidde als de nieuwe artistieke leider van hun huis. Dat bestuur start nu de zoektocht naar een opvolger.

Strosberg werkte in het Franstalige en het Nederlandstalige theatercircuit. Hij was onder meer aan de slag bij het Toneelhuis, Union Suspecte (het vroegere gezelschap van Chokri en Zouzou Ben Chikha), Theater Zuidpool en KVS. Zo regisseerde hij Schitz (2004, KVS) van de Israëlische succesauteur Hanoch Levin met onder meer Bruno Vanden Broecke, Chris Thys en Koen De Graeve op de planken.

Beelden uit Schitz:

Le Soir publiceerde op 18 november 2017 een enquête waarin verschillende medewerkers van Les Tanneurs Strosberg beschuldigden van intimiderend gedrag.De tweetalige, 42-jarige Strosberg, is sinds 2002 aan de slag is als acteur en regisseur in het theaterlandschap in Vlaanderen en Wallonië en leidt sinds 2010 Les Tanneurs. Hij gaf in een reactie toe dat hij zich de afgelopen jaren schuldig maakte aan ongepast gedrag tegenover vrouwen. Sinds 2014 zou hij dit gedrag, naar eigen zeggen, achterwege gelaten hebben. Strosberg werd in 2010 ook ontslagen als docent aan de Brusselse theaterschool Insas ten gevolge van ongepast gedrag. De raad van bestuur van Les Tanneurs was daarvan op de hoogte toen men Strosberg eind oktober 2009 aanduidde als de nieuwe artistieke leider van hun huis. Dat bestuur start nu de zoektocht naar een opvolger. Strosberg werkte in het Franstalige en het Nederlandstalige theatercircuit. Hij was onder meer aan de slag bij het Toneelhuis, Union Suspecte (het vroegere gezelschap van Chokri en Zouzou Ben Chikha), Theater Zuidpool en KVS. Zo regisseerde hij Schitz (2004, KVS) van de Israëlische succesauteur Hanoch Levin met onder meer Bruno Vanden Broecke, Chris Thys en Koen De Graeve op de planken.Beelden uit Schitz: