Sierens' Compagnie Cecilia neemt het peterschap van het festival voor amateurtheater in Vlaanderen op zich. Dat festival vindt plaats van 30 oktober 2013 tot 3 november 2013 in de Gentse binnenstad. Een spiegeltent op het Sint-Baafsplein gedt als centrale ontmoetingsplaats.

Het peterschap betekent dat Compagnie Cecilia alomtegenwoordig zal zijn op het festival. De compagnie (lees: Arne Sierens en Johan Heldenergh) zal veel voorstellingen bijwonen, organiseert i.s.m. OPENDOEK onder meer een rondetafelgesprek met Arne Sierens en een masterclass scenografie (met Sierens huisscenograaf Guido Vrolix).

Zowel teksttheater als jongerenproducties, figurentheater en vertellingen hebben een plaats op de 77ste editie van dit festival.

Het Koninklijk Landjuweel wordt al sinds 1922 uitgereikt aan de beste amateurproductie van het seizoen en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals voor het amateurtheater in Vlaanderen. Sinds 2011 wordt geen trofee meer uitgereikt en wordt de nadruk gelegd op het festivalgevoel in plaats van op de wedstrijd.

OPENDOEK organiseert het Landjuweelfestival m.m.v. NTGent, stad Gent, provincie Oost-Vlaanderen en provincie Limburg. Het Landjuweelfestival vindt plaats van 30 oktober tot 3 november 2013 in Schouwburg NTGent, Minard, Arca, CAMPO nieuwpoort, Tinnenpot, Herberg Macharius en Sint-Baafsabdij, Minus One.

(E.V.S.)

Alle info: www.landjuweelfestival.be

Sierens' Compagnie Cecilia neemt het peterschap van het festival voor amateurtheater in Vlaanderen op zich. Dat festival vindt plaats van 30 oktober 2013 tot 3 november 2013 in de Gentse binnenstad. Een spiegeltent op het Sint-Baafsplein gedt als centrale ontmoetingsplaats.Het peterschap betekent dat Compagnie Cecilia alomtegenwoordig zal zijn op het festival. De compagnie (lees: Arne Sierens en Johan Heldenergh) zal veel voorstellingen bijwonen, organiseert i.s.m. OPENDOEK onder meer een rondetafelgesprek met Arne Sierens en een masterclass scenografie (met Sierens huisscenograaf Guido Vrolix).Zowel teksttheater als jongerenproducties, figurentheater en vertellingen hebben een plaats op de 77ste editie van dit festival. Het Koninklijk Landjuweel wordt al sinds 1922 uitgereikt aan de beste amateurproductie van het seizoen en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals voor het amateurtheater in Vlaanderen. Sinds 2011 wordt geen trofee meer uitgereikt en wordt de nadruk gelegd op het festivalgevoel in plaats van op de wedstrijd. OPENDOEK organiseert het Landjuweelfestival m.m.v. NTGent, stad Gent, provincie Oost-Vlaanderen en provincie Limburg. Het Landjuweelfestival vindt plaats van 30 oktober tot 3 november 2013 in Schouwburg NTGent, Minard, Arca, CAMPO nieuwpoort, Tinnenpot, Herberg Macharius en Sint-Baafsabdij, Minus One.(E.V.S.)Alle info: www.landjuweelfestival.be