Vandaag maakte 'Tanz Jahrbuch 2013' bekend dat Anne Teresa De Keersmaeker opnieuw tot 'Danseres van het jaar' verkozen wordt naar aanleiding van haar duet met Boris Charmatz Partita 2.

Daarin toont de intussen 53-jarige choreograaf en danseres dat de jaren amper vat hebben op haar virtuositeit. Dát enhet feit dat deze creatie misschien wel een van haar meest persoonlijke, intieme en verrassend sensuele stukken is, waarin De Keersmaeker niet alleen haar ernstige maar ook haar ondeugende kant durft te laten zien, zijn de belangrijkste redenen waarom ze deze titel opnieuw krijgt.

De Keersmaeker ontving de titel vorig jaar ook al. Ook Boris Charmatz viel toen in de prijzen.

(E.V.S.)

Alle info: http://www.tanz-zeitschrift.de/ en www.rosas.be

Smaakmaker:

Vandaag maakte 'Tanz Jahrbuch 2013' bekend dat Anne Teresa De Keersmaeker opnieuw tot 'Danseres van het jaar' verkozen wordt naar aanleiding van haar duet met Boris Charmatz Partita 2. Daarin toont de intussen 53-jarige choreograaf en danseres dat de jaren amper vat hebben op haar virtuositeit. Dát enhet feit dat deze creatie misschien wel een van haar meest persoonlijke, intieme en verrassend sensuele stukken is, waarin De Keersmaeker niet alleen haar ernstige maar ook haar ondeugende kant durft te laten zien, zijn de belangrijkste redenen waarom ze deze titel opnieuw krijgt. De Keersmaeker ontving de titel vorig jaar ook al. Ook Boris Charmatz viel toen in de prijzen. (E.V.S.)Alle info: http://www.tanz-zeitschrift.de/ en www.rosas.be Smaakmaker: