De Keersmaeker ontvangt deze erkenning voor het gehele parcours dat ze het voorbije jaar aflegde, met creaties zoals Golden Hours (As you like it) en Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke, het tentoonstellingsproject Work/Travail/Arbeid dat in 2016 gepresenteerd werd in het Centre Pompidou (Parijs) en Tate Modern (Londen) en de repertoirevoorstelling Bartók/Beethoven/Schönberg, gedanst door het Ballet van de Opera van Parijs.

Anne Teresa De Keersmaeker werd voordien reeds tot "Danseres van het Jaar" benoemd in het Tanz Jahrbuch van 2012 en 2013.

Vanaf 4 oktober 2016 herneemt De Keersmaeker haar succesvoorstelling Rain uit 2001. Deze herneming gaat in première in het Brusselse Cirque Royal, in samenwerking met het Kaaitheater en De Munt/La Monnaie. Tegelijkertijd werkt De Keersmaeker aan een nieuwe regie van Mozarts opera Così fan tutte voor de Opera van Parijs. Deze voorstelling speelt er van 23 januari tot 19 februari 2017. Work/Travail/Arbeid wordt volgend jaar nog van 25 maart tot 2 april 2017 in het MoMA in New York gepresenteerd.

Meer info: http://www.kultiversum.de/Tanz-Aktuell/Jahrbuch-2016-The-winners-are.html?p=2

(EVS)

Trailer van Work / Travail / Arbeid:

De Keersmaeker ontvangt deze erkenning voor het gehele parcours dat ze het voorbije jaar aflegde, met creaties zoals Golden Hours (As you like it) en Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke, het tentoonstellingsproject Work/Travail/Arbeid dat in 2016 gepresenteerd werd in het Centre Pompidou (Parijs) en Tate Modern (Londen) en de repertoirevoorstelling Bartók/Beethoven/Schönberg, gedanst door het Ballet van de Opera van Parijs.Anne Teresa De Keersmaeker werd voordien reeds tot "Danseres van het Jaar" benoemd in het Tanz Jahrbuch van 2012 en 2013.Vanaf 4 oktober 2016 herneemt De Keersmaeker haar succesvoorstelling Rain uit 2001. Deze herneming gaat in première in het Brusselse Cirque Royal, in samenwerking met het Kaaitheater en De Munt/La Monnaie. Tegelijkertijd werkt De Keersmaeker aan een nieuwe regie van Mozarts opera Così fan tutte voor de Opera van Parijs. Deze voorstelling speelt er van 23 januari tot 19 februari 2017. Work/Travail/Arbeid wordt volgend jaar nog van 25 maart tot 2 april 2017 in het MoMA in New York gepresenteerd. Meer info: http://www.kultiversum.de/Tanz-Aktuell/Jahrbuch-2016-The-winners-are.html?p=2(EVS)Trailer van Work / Travail / Arbeid: