'Een duizelingwekkende pas de deux van sterven en herrijzen, van horror en sensualiteit, op muziek van Mahler.', met die woorden bekroont een jury van toonaangevende podiumcritici uit het Franstalige landsgedeelte nicht schlafen van Les ballets C de la B, in een choreografie van Alain Platel met de Speciale Prijs van de Jury.

De Belgische Prix de la Critique worden sinds 1952 uitgereikt door een jury van Franstalige journalisten. Dit jaar nomineerde de veertienkoppige jury in veertien categorieën telkens drie namen uit het voorbije seizoen, van wie de winnaar op 25 september 2017 in het Théâtre de Namur zal bekend gemaakt worden.

Tegelijk worden op die avond nog twee bijkomende prijzen uitgereikt van wie de namen al gekend zijn: de prijs Bernadette Abraté voor de bekroning van een uitzonderlijke persoonlijkheid gaat dit jaar naar Philippe De Coen (circusgezelschap Feria Musica) en de Speciale Prijs van de Jury is dus voor Alain Platel. Onder de vorige laureaten van deze prijs zijn onder meer Milo Rau, Josse De Pauw, Jan Goossens, Anne Teresa De Keersmaecker en Guy Cassiers.

Meer informatie en het volledige overzicht van de juryselectie is te vinden via deze link en de site van Les Prix de la Critique.

Trailer van nicht schlafen:

'Een duizelingwekkende pas de deux van sterven en herrijzen, van horror en sensualiteit, op muziek van Mahler.', met die woorden bekroont een jury van toonaangevende podiumcritici uit het Franstalige landsgedeelte nicht schlafen van Les ballets C de la B, in een choreografie van Alain Platel met de Speciale Prijs van de Jury. De Belgische Prix de la Critique worden sinds 1952 uitgereikt door een jury van Franstalige journalisten. Dit jaar nomineerde de veertienkoppige jury in veertien categorieën telkens drie namen uit het voorbije seizoen, van wie de winnaar op 25 september 2017 in het Théâtre de Namur zal bekend gemaakt worden. Tegelijk worden op die avond nog twee bijkomende prijzen uitgereikt van wie de namen al gekend zijn: de prijs Bernadette Abraté voor de bekroning van een uitzonderlijke persoonlijkheid gaat dit jaar naar Philippe De Coen (circusgezelschap Feria Musica) en de Speciale Prijs van de Jury is dus voor Alain Platel. Onder de vorige laureaten van deze prijs zijn onder meer Milo Rau, Josse De Pauw, Jan Goossens, Anne Teresa De Keersmaecker en Guy Cassiers. Meer informatie en het volledige overzicht van de juryselectie is te vinden via deze link en de site van Les Prix de la Critique. Trailer van nicht schlafen: