Knack

Cultuurmedewerkers en sympathisanten van de cultuursector verzamelen vandaag om 14 uur op de Brusselse Kunstberg voor een protest tegen de nieuwe maatregelen die door het Overlegcomité beslist werden. Vanaf vandaag moeten cultuurzalen opnieuw dicht en dat gaat tegen het wetenschappelijk advies van expertengroep GEMS in. Er worden enkele duizenden betogers verwacht.

Knack

Dat de cultuursector opnieuw op slot moet uit voorzorg voor de omikronvariant van het coronavirus stuit op veel onbegrip in het parlement. De groene fractie in de Kamer vraagt zelfs om die beslissing terug te draaien. 'Soms moet men erkennen dat men niet de juiste keuze heeft gemaakt'. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) overlegt komende dinsdag met de cultuursector. Verscheidene Waalse en Brusselse bioscopen laten intussen weten dat ze zondag zullen weigeren te sluiten.

Els Van Steenberghe

Van hartverscheurende theaterstukken tot comedians die cultuurhuizen bijna doen bezwijken onder het aantal lachsalvo's: ondanks coronagerelateerde moeilijkheden kregen we dit jaar toch heel wat mooie voorstellingen te zien.