'Koningskloote' van de.Ploeg voelt als Game Of Thrones op lsd

4 star star star star star

God save Debby. Wanneer een labiele koningsdochter plots zelf de scepter in handen krijgt, dreigt het hele land uit elkaar te vallen. Met Koningskloote blaast theatergroep de.Ploeg nieuw leven in de klucht. Onder valse baarden leven immers de grootste emoties.

'Dans le pays d'hiver' van Silvia Costa: mysterieus en een beetje kil

3 star star star star star

Silvia Costa, de rechterhand van Romeo Castellucci, doet met 'Dans le pays d'hiver' voor het eerst ons land aan met een eigen voorstelling. Daarvoor neemt ze haar kijker mee naar de Griekse godenwereld voor enkele grote levensvragen. Prachtig qua enscenering, maar ook afstandelijk.

Uit het magazine

Comédienne Serine Ayari mikt op het buitenland: 'Ik had het gevoel het diversiteitsexcuus te zijn'

Kristof Dalle

Vrouwen zijn nog steeds dungezaaid op de Vlaamse stand-uppodia, en vrouwen met Arabische roots al helemaal. Doodzonde, dat snapt iedereen die de Vilvoordse Serine Ayari - volgend jaar ook te zien in het nieuwe seizoen van De luizenmoeder - al vlotjes zag schakelen tussen ramadan- en de betere piemelgrappen. 'Ja, Linda, ja. We hebben allemaal angsten en maandstonden. Maar graaf de volgende keer misschien toch iets dieper.'

Journalist, columnist en theatermaker Bert Verhoye is overleden

De Vlaamse journalist, columnist en theatermaker Bert Verhoye is overleden. Verhoye was de oprichter en drijvende kracht van het theatergezelschap De Zwarte Komedie in Antwerpen, maar werkte ook als journalist voor onder meer De Nieuwe Gazet. Hij werd 74 jaar. Dat meldt VRT NWS woensdagavond.