4 star star star star star

Op 8 april kondigde KVS aan om vanaf 26 april te heropenen, toestemming of niet. In de daaropvolgende weken kreeg de Brusselse schouwburg groen licht - de voorstellingen behaalden, na een knap staaltje lobbywerk, het label 'testevenementen' - en gisteravond was de zaal voor het eerst weer de thuis van twee topacteurs en vijftig toeschouwers.

Knack

In het eerste kwartaal van 2021 heeft de cultuursector nog eens 41 miljoen euro aan inkomsten misgelopen, zo berekende Sabam. Daarmee komt het totaalverlies al op minstens 360 miljoen euro, schrijven De Morgen en Le Soir donderdag.

Rustige evenementen, theater- en filmvoorstellingen en congressen, kunnen tijdens de coronapandemie veilig worden georganiseerd zolang aan een aantal veiligheidsmaatregelen is voldaan. Anderhalve meter afstand houden is daarbij niet nodig. Dat zegt de Nederlandse organisatie achter een aantal testevenementen, de zogenaamde 'Fieldlab Evenementen'.

Theatergangers kunnen hun hart ophalen: op 26 april opent de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel opnieuw de deuren met "Jonathan", een voorstelling van Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens. De voorstelling speelt vijf avonden op een rij voor 50 mensen per keer. Dat kondigt KVS donderdag aan.