'Dans le pays d'hiver' van Silvia Costa: mysterieus en een beetje kil

3 star star star star star

Silvia Costa, de rechterhand van Romeo Castellucci, doet met 'Dans le pays d'hiver' voor het eerst ons land aan met een eigen voorstelling. Daarvoor neemt ze haar kijker mee naar de Griekse godenwereld voor enkele grote levensvragen. Prachtig qua enscenering, maar ook afstandelijk.

Uit het magazine

Comédienne Serine Ayari mikt op het buitenland: 'Ik had het gevoel het diversiteitsexcuus te zijn'

Kristof Dalle

Vrouwen zijn nog steeds dungezaaid op de Vlaamse stand-uppodia, en vrouwen met Arabische roots al helemaal. Doodzonde, dat snapt iedereen die de Vilvoordse Serine Ayari - volgend jaar ook te zien in het nieuwe seizoen van De luizenmoeder - al vlotjes zag schakelen tussen ramadan- en de betere piemelgrappen. 'Ja, Linda, ja. We hebben allemaal angsten en maandstonden. Maar graaf de volgende keer misschien toch iets dieper.'

Journalist, columnist en theatermaker Bert Verhoye is overleden

De Vlaamse journalist, columnist en theatermaker Bert Verhoye is overleden. Verhoye was de oprichter en drijvende kracht van het theatergezelschap De Zwarte Komedie in Antwerpen, maar werkte ook als journalist voor onder meer De Nieuwe Gazet. Hij werd 74 jaar. Dat meldt VRT NWS woensdagavond.

Vlaamse theatermaker Ivo van Hove wint Johannes Vermeer Prijs 2019

De Vlaamse toneel- en operaregisseur Ivo van Hove krijgt de Johannes Vermeer Prijs 2019, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten. Van Hove krijgt de onderscheiding ter waarde van 100.000 euro voor zijn 'grandioze bijdrage aan de ontwikkeling van het theater in én buiten Nederland'.