Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november vindt in het Antwerpse Sportpaleis een speciale editie van de Night of the Proms plaats. Die is voorbehouden voor het zorgpersoneel en de vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de coronapandemie. Het gaat om een initiatief van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), GZA Ziekenhuizen en de Vlaamse regering. De organisatoren laten de concerten financieren door sponsoring en crowdfunding.

De Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen stelt de geplande voorstellingen van zijn show Nou Lekker Dan uit naar voorjaar. Dit doet hij uit protest tegen het coronapaspoort en allerhande QR-codes, zoals het Covid Safe Ticket bij ons. Volgens Teeuwen wordt de culturele sector misbruikt om mensen te overtuigen zich toch te laten vaccineren.

3 star star star star star

Vijfentwintig jaar geleden overleed de legendarische Amerikaanse rapper Tupac Shakur. Het Antwerpse collectief Jr.cE.sA.r ensceneert, samen met de Brusselse KVS en het Nederlandse NNT, een vlammende ode aan de man. In Who's Tupac? ontbrandt de woede over racisme bovenal in stomende songs.

De Belgische actrice Naomi Velissariou heeft zaterdagavond de Theo d'Or gewonnen, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs. De Louis d'Or, de mannelijke tegenhanger, ging naar Emmanuel Ohene Boafo.

Theater De Liefde in Haarlem heeft in een brief aan bezoekers meegedeeld de zaal volgende week tijdens de try-outs van cabaretier Theo Maassen weer helemaal te vullen. Het keert zich daarmee tegen de coronaregels die in Nederland gelden en die voorschrijven dat maximaal twee derde van de capaciteit gevuld mag zijn.