Knack
De Reactor

De nieuwe gedichtenbundel van Jacques Hamelink, 'Solituden, songs', is een feest van zintuiglijk genot, waarvan je als lezer alleen maar vrolijk en geestdriftig kunt worden.

Knack
De Reactor

In Rustig aan, tijger laat Joost De Vries zien hoe millennials worstelen met prestatiedruk en adulting. Als de personages in de verhalen één ding gemeen hebben, dan is het dat ze niet echt gelukkig zijn. Nu hun leven zich begint uit te rollen, is er ook de anticlimax - het staat nergens, maar je voelt het overal: is dit het nou?

Knack
De Reactor

Kleinzeer. De onzichtbare wereld van ziekte van Nadia De Vries is een hoopvol boek. Als het kan zorgen voor een echtere kijk op mensen die omschreven worden als 'mentaal ziek', zou de coronacrisis dan kunnen leiden tot een veralgemeend besef dat het kapitalistisch realisme een fictie is die blijft bestaan omdat we er ons niet tegen verzetten?

Knack
De Reactor

Begin dit jaar verscheen Bekentenissen van het vlees, de - overigens uitstekende - vertaling van het twee jaar eerder verschenen Les aveux de la chair, deel IV van Michel Foucaults Histoire de le sexualité.