Van Merwijk stond meer dan 30 jaar op het podium en maakte dertien theatervoorstellingen, waarvan vooral Geef mij m'n sperma terug, Een AVRO-lid is ook maar een mens, Van Merwijk legt het nog een keer uit en Het podiumbeest is terug bekend zijn in Nederland.

Ook als liedjesschrijver genoot Van Merwijk grote bekendheid. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn en Adèle Bloemendaal. Voor zijn lied Dat vinden jongens leuk ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs.

Naast zijn theaterwerk was Van Merwijk bovenal beeldend kunstenaar. Onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Malfet exposeerde hij in binnen- en buitenland.

Over zijn strijd tegen darmkanker schreef hij het boek Kanker voor beginners, dat in november 2020 verscheen. Hij vulde zijn laatste dagen met schilderen en tekenen in zijn huisje in Frankrijk, waar hij de helft van het jaar doorbracht met zijn vrouw. (Belga)

Van Merwijk stond meer dan 30 jaar op het podium en maakte dertien theatervoorstellingen, waarvan vooral Geef mij m'n sperma terug, Een AVRO-lid is ook maar een mens, Van Merwijk legt het nog een keer uit en Het podiumbeest is terug bekend zijn in Nederland. Ook als liedjesschrijver genoot Van Merwijk grote bekendheid. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn en Adèle Bloemendaal. Voor zijn lied Dat vinden jongens leuk ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs. Naast zijn theaterwerk was Van Merwijk bovenal beeldend kunstenaar. Onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Malfet exposeerde hij in binnen- en buitenland. Over zijn strijd tegen darmkanker schreef hij het boek Kanker voor beginners, dat in november 2020 verscheen. Hij vulde zijn laatste dagen met schilderen en tekenen in zijn huisje in Frankrijk, waar hij de helft van het jaar doorbracht met zijn vrouw. (Belga)