Sub Pop heeft het allereerste platencontract van Nirvana gepubliceerd. De schriftelijke overeenkomst dateert van 25 jaar geleden en gold voor drie albums over een periode van een jaar, met twee bijkomende jaren als optie.

Leuk weetje is het schamele bedrag dat Sub Pop het eerste jaar overschreef op de bankrekening van de grungeband: 600 dollar. Dat bedrag zou de twee volgende jaren aanzienlijk verhoogd worden.

Nirvana releasete bij het label uiteindelijk enkel het album 'Bleach', en zocht dan heil bij het grotere DGC Records waar ze 'Nevermind' en 'In Utero' uitbrachten. Wat zoveel betekende als De Grote Doorbraak voor Cobain & co. (DB)

Sub Pop heeft het allereerste platencontract van Nirvana gepubliceerd. De schriftelijke overeenkomst dateert van 25 jaar geleden en gold voor drie albums over een periode van een jaar, met twee bijkomende jaren als optie. Leuk weetje is het schamele bedrag dat Sub Pop het eerste jaar overschreef op de bankrekening van de grungeband: 600 dollar. Dat bedrag zou de twee volgende jaren aanzienlijk verhoogd worden. Nirvana releasete bij het label uiteindelijk enkel het album 'Bleach', en zocht dan heil bij het grotere DGC Records waar ze 'Nevermind' en 'In Utero' uitbrachten. Wat zoveel betekende als De Grote Doorbraak voor Cobain & co. (DB)