Na een hiaat van drie jaar, kondigen Nick Cave en zijn Bad Seeds een nieuw album aan. Op 9 september ligt Skeleton Tree wereldwijd in de platenzaken. Ook op alle digitale platformen wordt het album die dag voorgesteld. Skeleton Tree is het zestiende album van de band en volgt Push the Sky Away op, een plaat die goed ontvangen werd door pers en fans.

De nieuwe plaat krijgt een eigen film, 'One More Time With Feeling' van Andrew Dominik. De première van de film vindt plaats op de avond voor de release van het album. Dominik volgde de tragische achtergrond van het album en toont beelden van de band in actie en interviews met Cave en de zijnen. De dood van Arthur, de 15-jarige zoon van Cave die stierf na een val van een klif, zal zowel een thema vormen op het album als in de bijhorende film.

Nick Cave en the Bad Seeds begonnen te werken aan de plaat in 2014 in de Retreat Studios in Brighton. In 2015 trokken ze naar de La Frette Studios en het album werd afgewerkt in de AIR Studios in Londen.

Surf naar de website van de band voor meer info. (LP)

Na een hiaat van drie jaar, kondigen Nick Cave en zijn Bad Seeds een nieuw album aan. Op 9 september ligt Skeleton Tree wereldwijd in de platenzaken. Ook op alle digitale platformen wordt het album die dag voorgesteld. Skeleton Tree is het zestiende album van de band en volgt Push the Sky Away op, een plaat die goed ontvangen werd door pers en fans. De nieuwe plaat krijgt een eigen film, 'One More Time With Feeling' van Andrew Dominik. De première van de film vindt plaats op de avond voor de release van het album. Dominik volgde de tragische achtergrond van het album en toont beelden van de band in actie en interviews met Cave en de zijnen. De dood van Arthur, de 15-jarige zoon van Cave die stierf na een val van een klif, zal zowel een thema vormen op het album als in de bijhorende film.Nick Cave en the Bad Seeds begonnen te werken aan de plaat in 2014 in de Retreat Studios in Brighton. In 2015 trokken ze naar de La Frette Studios en het album werd afgewerkt in de AIR Studios in Londen. Surf naar de website van de band voor meer info. (LP)